Variációk cseresznyére, meggyre: meggyes sütik meleg nyárra! 2015-07-22 Blog, Otthon Megosztás: Tweet A meleg hónapokban senkinek sincs kedve nehéz, krémes süteményeket enni, de a könnyed gyümölcsösek mindig beválnak. Például a meggyel töltöttek – lássuk, hogyan készíthetjük el egyszerűen őket! Nyáron egy könnyed gyümölcsös süti mindig kapós: csak rakjuk ki a vendégeknek egy tálra, hamar el fog fogyni. Már jöhet is a következő adag. A nyári hónapokban a meggy az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amit édességekhez fel tudunk használni. Kissé savanykás ízével kiváló párosítás a sütitésztához. Lássuk, milyen meggyes süteménnyel kápráztathatjuk el a vendégeket! Meggyes finomság Hozzávalók: 141 gramm vaj 141 gramm őrölt mandula 255 gramm önkelő liszt 141 gramm finomított cukor 2 nagy tojás felverve 1,18 dl tej 283 gramm meggy/cseresznye, megmosva és kimagozva 28 gramm pelyhesített mandula. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olajozzuk ki a tortaformát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, nyomogassuk bele a vajat, amíg a mix zsemlemorzsára kezd hasonlítani. Az őrölt mandulát és a cukrot keverjük bele a mixbe. Adjuk hozzá a tojásokat – egyszerre csak egyet, és jól keverjük el. Keverjük hozzá a tejet és a cseresznyéket/meggyet. Legyen megfelelően omlós massza, de ne vigyük túlzásba a kevergetést. Ezután a meggyes sütemény keveréket öntsük bele a tortaformába, és a tetejét egyenesítsük simára spatulával. Szórjuk a pelyhesített mandulát a torta tetejére. Ezután a meggyes finomság a sütőbe kerül, 1 óra és 10 percet kell sütni, míg a torta színe szép, aranysárga nem lesz. Vegyük ki a formából, hagyjuk a rácson 10 percet hűlni, majd vágjuk fel és fogyasszuk! Nosztalgia meggyes süti Ez a tortafajta az ötvenes években volt divat, amikor népszerűek lettek a süteménykeverékek, de csak csokoládés, fehér és fűszeres volt belőlük. A meggyes változat egy egészen újszerű. Mi kell hozzá? 1 doboz fehér süteménykeverék 1/3 csésze zöldségolaj 4 tojás fehérje (vagy 3, a süteménymix utasításainak megfelelően) 1 és ¼ csésze víz (szintén lásd az utasítást) valamint 226 gramm cseresznye/meggy. Melegítsük elő a sütőt 350 fokra. Zsírozzuk vagy olajozzuk ki két, nagyjából 22 centis tepsi belsejét. A meggyből/cseresznyékből származó lét adjuk hozzá a vízhez, hogy 1 és egynegyed csészényi legyen belőle. Vágjuk félbe a meggyet vagy cseresznyéket. Keverjük össze a süteménymixet, a cseresznyés/meggyes vizet, az olajat, a tojás fehérjéket és a meggyet/cseresznyét egy nagy tálban. Verjük fel őket együtt, 30 másodpercig, alacsony sebességgel. Közepes sebességen 1 és fél percig verjük. Majd öntsük a mixet a tepsikbe. Süssük 30-35 percig, vagy addig, amíg ha beledugunk egy fogvájót, az tisztán jön ki. Ha készen van a meggyes sütemény, 10 percet hűtsük a tepsiben. Mielőtt kivesszük a sütit a tepsiből, lazítsuk meg a széleket késsel. Teljesen hűtsük le, mielőtt cukormázat teszünk a tetejére. Ha készen van, helyezzük egy mutatós tálra, és máris fogyasztható a cseresznyés/meggyes finomság! Forrás: