Sült gyümölcstál – édesség a forró napokon 2015-07-23 Blog, Otthon Megosztás: Tweet Gombóc Artúr szavai illenek ide, hisz “mesés” a gyümölcskínálat ebben az évszakban. A meggyet, málnát, barackot, almát, körtét, sárgadinnyét s mi szem-szájnak ingere, ehetjük nyersen, hidegen, melegen, főzve, sőt még sütve is. Ma süssünk süteményt és gyümölcsöt! Sült gyümölcstál Hozzávalók: 2 sárgabarack 3nektarin pár szelet sárgadinnye 100 g málna 2 tojás 1 dl tej 2 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor kis porcukor (díszítéshez) Elkészítése: A cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a tojásokat keverjük össze robotgéppel. Ezután öntsük bele egy pitesütő tálba, ha nincs, bármilyen tűzálló tál megfelel. Mossuk meg a gyümölcsöket, majd a barackot és nektarint, dinnyét a kimagvazás után vágjuk egyforma darabokra. Szórjuk a tojásos-cukros tejbe a gyümölcsdarabokat. 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a és süssük 20 percig. Amíg szép aranybarna nem lesz a teteje. Langyosan és lehűtve is nagyon finom. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral. Finom meggyes süti Hozzávalók: 4 tojás 1 csomag sütőpor 30 dkg cukor 40dkg liszt 20 dkg vaj 2 dl tej 50 dkg meggy kis porcukor (díszítéshez) Elkészítése: 4 tojás sárgáját habosra keverünk 30 dkg cukorral, majd 20 dkg vajjal. Hozzáadunk 40 dkg lisztet, amiben elkeverünk 1 csomag sütőport, majd 2 dl tejet. Ezeket felváltva adjuk a tojássárgás keverékhez. Végül óvatosan beleforgatjuk a 4 tojás keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, a tetejére szórunk kb. fél kiló kimagozott meggyet (vagy más gyümölcsöt).A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, kb. 40-50 perc alatt készül el. Itt is érvényes a szabály, hogy 20 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni. Fél óra után lehet egy kicsit alacsonyabbra venni a hőfokot, ha nagyon barnulna a teteje. Forrás: