Lakberendezés eperrel

Eper, eper, eper! Jókedvre derít igazi vidám hangulatot hoz az otthonunkba!

1. Zseniális ötlet, gémkapocsból, eper vagy szív, ki mire asszociál
eperkapocs
2. Cuki zsebtáska, bevásárlószatyor eperbe bújtatva: elkészítési útmutató sok képpel itt
 epertáska
3. És itt egy ínycsiklandó epertortácska recept, az egyik kedvenc Mohától:
Még mindig epres sütemény, nagyon szeretjük. 

Hozzávalók:  30 X 39 cm-es tepsihez
tészták:
sima piskóta:
  •  4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
kakaós piskóta:
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
krém:

  • 50 dkg natúr krémsajt ( házilag kicsurgatott, 2 db,450 gr-os tejfölből) vagy mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg eper + cukor ízlés szerint + fél citrom leve
  • 2 zacskó Dr.Oetker Zselatin Fix
díszítés: eper
Egy magas tál fölé teszek egy műanyag szűrőt, amit kibélelek egy vékony vászonnal,vagy gézlappal. Beleöntöm a két nagy doboz tejfölt és egy tányérral letakarva a konyhaasztalon hagyom kicsöpögni. Ez 2-3 óra alatt megtörténik.
( 2 nagy doboz 450 gr-os tejföl kicsurgatva kb. 50 dkg lesz).
A sütőt bekapcsolom 180 fokra, a tepsibe sütőpapírt terítek.4 tojást 15 dkg cukorral a robotgép habverőjével a legmagasabb fokozaton felverek ( legalább 10 perc), a tál szélén óvatosan belecsorgatom a vizet és az olajat, tovább verve még egy percig. A sütőporos lisztet 3 részletben beleszitálom és kézi habverővel óvatosan belekeverem. A tepsibe simítom és kb. 12-15 perc alatt megsütöm.
Ezután kikeverem a kakaós laphoz valókat és azt is megsütöm. Ha kihűltek a lapok, akkor egy nagy (10 cm-es) szív alakú kiszúróval szíveket vágok ki belőlük,összesen 24 darabot.
A krémhez az epret citromlével és ízlés szerinti cukorral összeturmixolom. A tejszínt habbá verem a 2 zacskó Zselatin Fix hozzáadásával, belekeverem a natúr krémsajtot is, majd a végén az eperpürét is. Hűtőbe teszem 15 percre, hogy egy picit szilárduljon.
Ezután habzsákba szedem és megtöltöm a lapokat kettesével, váltogatva a két színt. Tetejére is krém kerül. Hűtőbe teszem és tálalás előtt egész eperszemekkel díszítem.
Epres-szvtortcskk-jav

Forrás: