Készítsünk grill fűszerkeveréket – recept 2016-05-09 Blog, Otthon Megosztás: Tweet A grillezett húsoknak jóval nagyobb a szafttartalma, mint a hagyományosan sült húsoknak. E célból találták ki a grill vagy amerikai kifejezéssel élve ” Barbecue” fűszerkeveréket. Kitűnő keverék, amely grill, roston, nyárson sültek, bifsztek, kotlettek, egyéb sültek, levesek, mártások, vagdalt húsok, gulyásleves, saláták ízesítésére is használható. És pár perc alatt mi magunk is összeállíthatjuk! Grill fűszerkeverék receptje: Ilyen grill fűszerkeveréket készen is vehetünk, de mivel az ilyen készítmények már tartalmaznak sót, utánfűszerezésre nem igen alkalmasak. A saját készítésű grill fűszerkeverékünkkel viszont közvetlenül tálalás előtt is meghinthetjük a sülteket, amolyan asztali utánfűszerezésre is kiváló lesz. A pikáns verzióban a chili-por és a Cayenne-i bors képezi a grill fűszer alapját, tehát ha ilyet szeretnénk ebből a két fűszerből kerüljön több a keverékünkbe. A grill fűszerkeverék elkészítése Egy tálkában összekeverünk ízlés szerinti mennyiségben (a kedvencekből többet használva). finomra őrölt koriander zellermag feketebors szerecsendió vöröshagyma fokhagyma majoránna rozmaring chili por Zöldségek grillen: nagyon finomak tudnak lenni! A magas hőmérséklet és a gyors sütési idő miatt értékes tápanyag-tartalmukat is megőrzik. Szeleteljük őket vékonyra vagy kis darabokra, mintha kebabot készítenénk. A legjobb zöldségek grillezéshez: édes paprika (6-8 percig kell sütni mindkét oldalán) hagyma (5-7 percig sütni mindkét oldalán) cukkini és egyéb nyári zöldségek (5 percig kell sütni mindkét oldalán) kukorica (25 perc sütés) portabella gombák (7-10 perc mindkét oldalán) római saláta (3 percig kell sütni mindkét oldalán). Forrás: https://napidoktor.hu/index