Hogyan készítsünk házi illatszert szárított rózsából? 2015-11-02 Blog, Otthon Megosztás: Tweet Készítsünk saját kezűleg szárított rózsaszirmokat tartalmazó illatszeres zacskót! Ezúton megőrizhetjük a rózsák édes illatát, és a már levágott rózsákat is felhasználhatjuk. Ez a módszer nem igényel varrást, és könnyedén díszíthetünk a lakást is velük. A rózsaszirmokat tartalmazó zacskók ajándéknak is nagyszerűek. Kezdd el az elkészítésüket még ma. Ne hagyj kárba veszni több rózsát! Amikre szükséged lesz: Szárított rózsák Rózsaolaj Ragasztópisztoly Csipke, vagy más anyag Szalag 1. lépés Szárítsd meg a friss rózsákat. Akaszd fel a rózsákat fejjel lefelé egy hűvös, sötét helyen. A száradási idő helyzettől függően különbözik, de 5 nap elteltével már ellenőrizheted a rózsákat. A rózsák akkor elég szárazak, amikor a szirmok könnyedén összemorzsolhatók kézzel. 2. lépés Szedd le a szirmokat a virágokról és tedd őket egy nagy edénybe. 3. lépés Adj hozzá más szárított növényeket. Használhatsz szárított ürömféléket, eukaliptuszt vagy más növényt. Vágj le belőlük egy darabot, majd keverd a növényeket a rózsaszirmokhoz. 4. lépés Az edényben keverj hozzá 25 csepp rózsaillatú illóolajat. Keverd össze alaposan, majd helyezd az egészet egy papírtasakba. Zárd le a tasakot, és hagyd állni egy hétig, az olajok teljes felszívódása érdekében. 5. lépés Válaszd ki a zacskó anyagát. A mi esetünkben egy régi csipkefüggönyt használunk fel. Határozd meg a rózsatasak méretét, majd vágj ki az anyagból egy téglalapot. 6. lépés Helyezd ezt a kivágott részt egy kemény felületre az összeragasztás érdekében. Az anyagot össze is varrhatod. 7. lépés Vedd kézbe a meleg ragasztópisztolyt, és a téglalap felső szélén végezz egy 5 mm-es behajtást. Ragaszd vagy varrd össze ezt a szélt. Ezzel megelőzted az anyag szétfoszlását. 8. lépés Fordítsd át a téglalapot, hogy a felső szél durva része nézzen feléd. Hajtsd kettőbe az anyagot. Ragaszd vagy varrd össze a zacskó oldalát és alját. A behajtott felső részt hagyd nyitva. 9. lépés Vágd le a zacskó sarkait, majd fordítsd ki. 10. lépés Töltsd meg a zacskót szinte teljesen az illatos keverékkel. Hagyj szabadon 1 centimétert a zacskó bezárására. 11. lépés Végezetül kösd be a zacskó száját egy szép szalaggal. Ismételd meg a fentebbi lépéseket, amíg el nem használod az összes potpourrit. Forrás: edenkert.hu