Gyors barackos piskóta 2015-09-07 Blog, Otthon Megosztás: Tweet A piskóta alaprecept, amit szinte elsőként tanulunk meg, amikor elkezdünk süteményeket készíteni. Több száz verziója létezik, mégis megunhatatlan! Íme egy gyors, finom változat, sárgabarackkal! Hozzávalók: 150 g cukor 4 tojás 4 dl tejföl 185 ml étolaj 300 g liszt 1 csomag sütőpor A tetejére: 70 dkg (kimagozott súly) sárgabarack apró kockára vágva 6 evőkanál cukor 1 teáskanál fahéj Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojást a cukorral habosra robotgéppel habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt és az olajat, azzal is elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre keverjük. A tésztát egy 34 x 23 cm-es vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk az alján. A kimagozott sárgabarackokat apró kockára vágjuk, és egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. A cukrot a fahéjjal elkeverjük és egyenletesen a barackok tetejére szórjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük (a közepénél kicsit lejjebb) és kb. 35 percig sütjük (tűpróba). Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínáljuk. Forrás: https://napidoktor.hu/