Szeretet.éhség ellen mézeskalács

Advent idején már sokéves hagyomány, hogy a segélyszervezet szolnoki családok átmeneti otthonában lakó gyermekek, családok mézeskalács szívet sütnek.

Évről évre, advent első vasárnapján kezdődik a szeretet.éhség. mottóval meghirdetett adománygyűjtés, melynek szimbóluma ez a sütemény.

November 26-án különleges élményben lehetett részük a szolnoki intézményben lakó gyermekeknek, hiszen Lévai Anikóval, a segélyszervezet jószolgálati nagykövetével együtt készítettek mézeskalácsokat.

Lévai Anikó újságírói kérdésre elmondta, hogy a törött mézeskaláccsal és a szeretet.éhség mottóval meghirdetett akció arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy nagyon sokan vannak, akiknek segítségre van szüksége, s az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése idén is  ennek érdekében indul el.

Az ünnepi készülődésből kivette a részét Lehel László elnök-igazgató is, aki a szervezet országszerte megtalálható 21 központján keresztül történő, több mint 50 különálló szolgáltatással végzett segítségnyújtásának mikéntjéről szólt.

mezeskalacs_sutes

A két évtizede megkezdett és az év 365 napján végzett segélyszervezeti munka tömören az Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak és Esélyt az esélyteleneknek mottóval foglalható össze – tájékoztatott az igazgató.

A mézeskalácssütésbe Mészáros János Elek, a legutóbbi Csillag Születik c. műsor győztese is bekapcsolódott, aki egy karácsonyi énekkel is megörvendeztette a jelenlévőket.

A gyermekprogram kapcsolódik a mai napon az ország összes nagy bevásárlóközpontjában elindult adománygyűjtéshez. A kasszák mellett kihelyezett 200 forintos kuponok megvásárlásával, az Ökumenikus Segélyszervezet munkáján keresztül lehetőség nyílik segíteni a rászorulókon.

A mostani sütéshez szükséges alapanyagok biztosítása mellett az aruház részéről Zentai Annamária személyügyi igazgató személyesen is részt vett a sütemények elkészítésében és adott át ajándékokat az intézményben lakó gyermekeknek és családjainak.

mezeskalacs_sutes2

Az áruházlánc stratégiai partnerként több éve támogatja rendszeresen tárgyi adományokkal is az Ökumenikus Segélyszervezetet, amely tavaly a 20 millió forint összeggel az "Év támogatottja" program kedvezményezettje is volt.

Az adventi adománygyűjtéshez harmadik éve csatlakozik eredményes kuponos akciójával az áruházlánc. Az akció sikerét mutatja, hogy az első évben összegyűlt több mint 7 millió forinthoz képest 2011-ben a vásárlók 20 millió forinttal járultak hozzá a segélyszervezet munkájához.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.