Kutatás – Milyen drogokat használunk?

Nemzetközi médiacégek által támogatott Global Drug Survey, amely független felmérésként a drogfogyasztási szokásokat, vonatkozó társadalmi percepciókat és a drogtörvények hatásait kívánja felmérni.

A tavalyi évben 15 ezer válaszadó töltötte ki azt a független drogkutatást, amelynek készítői és támogatói idén 50 ezer válaszadó részvételével szeretnék megismételni az adatfelvételt.

Az online kutatást Adam Winstock, londoni kutató és függőség terapeuta kezdeményezte, elkészítését pedig olyan médiacégek támogatják, mint a brit Guardian, az amerikai NBC, az ausztrál és új-zélandi Fairfax Media, a Mixmag és a Gay Times.

laborvizsgalat2

A kutatás, amely a globaldrugsurvey.com oldalán tölthető ki, arra kíváncsi, milyen drogokat használnak a válaszadók, miért és milyen gyakorisággal élnek a szerekkel, továbbá, hogy droghasználatuknak milyen orvosi, társadalmi és jogi következményei lehetnek.

A kutatás külön fejezetet szentel a droghasználat és a szex, a drogok és az erőszak, valamint a drogként használt receptköteles gyógyszerek témakörének.

A kutatás kitöltésére december végéig van lehetőség. A kutatási eredményeket 2013 márciusában fogják publikálni a szakértők.

Forrás: