Hányás, rosszullét és szirénázó mentőautók a transzgender film bemutatóján

Több ember rosszul lett a cannes-i filmfesztiválon, miután levetítették az idei Arany Pálma-díjjal jutalmazott transzgender pszichothrillert, a Titánt. Sok nézőhöz még a mentőt is ki kellett hívni.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Titán című francia pszichológiai thrillernek, Julia Ducournau rendezésének ítélte az Arany Pálmát a 74. cannes-i fesztivál zsűrije.

Több tucat néző hagyta ott a Titán című francia horrorfilmszerűség cannes-i díszbemutatóját, részint nem bírták a vásznon látható gusztustalan jeleneteket, részben pedig zavarta őket, hogy többen nem mentek ki, viszont a jelenlétükben rosszul lettek. Volt, aki hányt is – olvasható az Origo cikkében.

A közönség reakciója a filmre egyáltalán nem meglepő. Összevarrt és szétvágott bőrök, agresszív leszbikus jelenetek, betegesen kigyúrt, 62 éves filmsztár, és töménytelen erőszak. Az egyik jelenetben egy nő saját magán hajt végre abortuszt – így foglalta össze az alkotás tartalmát a lap.

Amikor a díszelőadásról kijövő nézőket a BFM TV kérdezgette, egyikük így válaszolt: Film? Milyen film? Nem láttam filmet. Hányni volt kedvem, máskor aludni, mert dögunalom, vagy nem odanézni, mert olyan undorító.

Volt olyan is aki, azt mondta, hogy csak azoknak volt megbotránkoztató a film, akik nem ismerték Julia Ducournau eddigi munkásságát. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy, a francia rendezőnőnek ez volt a második filmje, így sokaknak nem volt ideje megismerni a gore (erőszakos vérontás) műfaj sajátos elemeit.

Az AFP értesülése szerint 20 embert kellett ellátni a mentőknek, akik annyira rosszul érezték magukat a bemutató után, hogy többen közülük hánytak is.

A Le Figaro szerint a fikció valóság lett a vetítőteremben. A kritikus a cikkét így kezdi: ájulások, hányások, idegroham, idő előtti távozások. Úgy fogalmaz: maga a vetítés alakult át horrorrá a nézőtéren.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Gyomorrontás – Ekkor kell kivizsgálni

Forrás: https://napidoktor.hu/index