Ezt tartogatja nekünk a hétre az időjárás

Hétfőn még sokfelé lehet csapadék, de szerdától a hét legvégéig napos időre számíthatunk.

Hétfőn…

 • Az északnyugati megyékben naposabb, gyengén felhős, szeles, csapadékmentes időre van kilátás.
 • Másutt, azaz az ország túlnyomó részén döntően erősen felhős idő várható szórványosan, ismétlődő jelleggel előforduló esőkkel, záporokkal, zivatarokkal.
 • Délután szakadozik, vékonyodik a felhőzet, napos időszakokra is számítani lehet.

A Duna mentén és szűk környezetében várható a nap folyamán a leggyakoribb, illetve a tartósabb csapadék és a hűvösebb idő, míg keleten, délkeleten lehetnek hevesebb, felhőszakadással, jégveréssel kísért zivatargócok.

Éjszaka fokozatosan gyengül, kelet felé tolódik a csapadékmező. Az ország nyugati felén nyugodt, csillagfényes idő várható mérsékelt északias légmozgással. A keleti, délkeleti fele fölött még sok lesz a felhő, de lassan elgyengülnek, ritkulnak az esők, zivatarok.

Kedden, az ország nyugati felén nagyrészt derült idő lesz, míg az ország keleti felén a napsütést felhősödések zavarják meg, és elsősorban a térség északi felében ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok, de csak elszórt jelleggel.

A Dunántúlon és északkeleten élénk, néha erős lökésekkel kísért északias szél fúj, másutt mérsékelt lesz a légmozgás.

Éjszaka jellemzően nyugodt, csillagfényes, eseménytelen idő lesz. Az északkeleti országrész fölött várható több felhő, és elvétve zivatargóc.

 

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

hétfő délután         +22 – +30,

kedd reggel           +14 – +18,

kedd délután         +26 – +28,

szerda reggel        +11 – +17     fok körül alakul.

 

( ény / dk ; dny \ ék ; é ~ d ; ny | k)

19.

hétfő

20.

kedd

21.

szerda

22.

csütörtök

23.

péntek

24.

szombat

25.

vasárnap

+17 – +20

+14 – +18

+11 – +17

+11 – +15

+15

+17

+19

+22 – +30

+26 ~ +28

+25 – +27

+28

+30

+32 – +35

+32 – +36

 

 • Szerdától a hét legvégéig napos, csapadékmentes, eleinte mérsékelten meleg időre lehet számítani. A hétvégén hirtelen jelentősen melegszik a levegő, visszatér a hőség.
 • Napok óta tart a túlterhelő időjárás! 

  A meleg miatt fokozott izzadással tudná a szervezetünk hűteni magát, de a magas páratartalom miatt ez szinte lehetetlen, immár 3 napja. Szervetünk pedig egyre jobban kifárad. Rendkívül nagy terhelés hárul a szívünkre, tüdőnkre, fokozott veszélyben lesznek a keringési betegségekkel élők. A sokfelé előforduló viharok pedig tovább rontják a helyzetet, különösen a frontérzékenyek esetében.

  Gyakoriak a rosszullétek, nő az szívinfarktus veszély. Sok a fejfájás, ingadozó vérnyomás, rosszul alszunk, feszültek, idegesek vagyunk, csökken a teljesítményünk

   

   

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.