Még nincs vége!

A WHO szerint korai kijelenteni, hogy tetőzött a sertésinfluenza, hiszen vannak oly területek, melyek még veszélyben vannak.

Az Egészségügyi Világszervezet rendkívüli bizottsága úgy véli, túlságosan korai lenne kijelenteni, hogy a sertésinfluenza-járvány a világ minden részén tetőzött.

?A bizottság véleménye szerint elhamarkodott lenne kijelenteni, hogy a H1N1 pandémiás influenza terjedése a világ minden részén tetőzött? ? közölte a szervezet szóvivője, hozzátéve, hogy több időre és információra van szükség.

Gregory Hartl elmondta, hogy a 15 szakértő döntése nem kötelező érvényű, és a végső döntést Margaret Chan, a WHO igazgatója fogja meghozni.
4748Az elmúlt hetekben már több országban is leépítették az újinfluenza elleni költséges különleges intézkedéseket, a WHO pedig új ajánlásokat adott ki arra vonatkozóan, hogy az év további részében az A(H1N1) vírust is foglalják bele a szezonális védőoltásokba.

Világszerte közel 16 ezer ember halálát okozta az A(H1N1) vírustörzs, miután 2009 áprilisi felbukkanása óta Mexikóból és az Egyesült Államokból összesen 212 országra és területre terjedt át. A sertésinfluenza összességében visszavonulóban van az északi féltekén, az utóbbi időben csak Nyugat-Afrikában számoltak be növekvő aktivitásról.

Forrás: