Így tudják megelőzni a visszeresek a tünetek rosszabbodását

Ha tudod, hogy hajlamos vagy a vénás betegségekre, érdemes változtatni egy-két életmódbeli szokásodon, mely nagyban hozzájárul a visszér kialakulásához.

 

Ha pedig már szenvedsz a visszértől, fontos, hogy ezeket a dolgokat vedd komolyan, hogy ne romoljon tovább a helyzet.

Kerüld a villámdiétákat
Nem csak az elhízás, de a hirtelen súlyveszteség is nagy eséllyel okozhat visszeres lábakat. A jojo effektus és a koplalás nagyon megterheli a szervezetet, és a vérkeringésre is rossz hatással van. Ügyelj arra, hogy kiegyensúlyozottan étkezz, hetente egy kilónál ne fogyj többet, egyél sok zöldséget, és legyen meg a napi másfél liter víz fogyasztás.

Kerüld a hosszú ideig tartó üldögélést
Amikor sokáig egy pozícióban vagy, a vérellátásod lelassul, a vér pedig pangóvá válik. Ha a napod legnagyobb részében ülőmunkát végzel, a legjobb, ha félóránként vagy óránként beiktatsz egy kis tornát. Elég, ha csak felállsz, kinyújtóztatod a lábaid, és sétálgatsz 5 percig. Ezzel nem csak a vérkeringést indítjuk be, de az agyműködésnek is jót tesz.

Foto:123rf.com

Mondj nemet a kényelmetlen tűsarkúkra
Bármennyire hiúak vagyunk, ha szeretnénk megőrizni lábunk egészségét, itt az ideje, hogy megszabaduljunk azoktól a magassarkúktól, amikben minden lépés szenvedést okoz. Ezek a szűkített lábfejű cipők rontják a láb vérkeringését, összeszorítják a lábujjakat, és elzsibbasztják a lábizmokat. Ezek pedig mind-mind visszérhez vezethetnek.

Szokj le a dohányzásról
A dohányzás szűkíti az ereket, és magas vérnyomást is okoz. Ezek pedig nem csak a visszér kialakulását segítik, de akár visszér gyulladáshoz is vezethetnek.

Vénás értorna -Visszeresség és trombózis után is nagy segítség

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.