Milurit

A Milurit tabletta hatóanyaga az allopurinol. Az allopurinol hatását a húgysavképződés és -lerakódás csökkentésével fejti ki. A húgysav részben a szervezet saját sejtmagjainak, részben pedig az elfogyasztott táplálékkal felvett sejtmagok lebontása során képződő anyag. A vér magas húgysavszintje húgysavkristályok képződéséhez vezet, melyek lerakódhatnak a vesében, a bőrben, és az ízületekben, vesekövet, vesekárosodást, a bőrben kemény csomókat, ízületi fájdalmat, duzzanatot és nyomásérzékenységet okozva.

A Milurit tabletta alkalmazható:
– köszvényes ízületi gyulladás megelőzésére: A magas húgysavszint húgysavkristályok képződéséhez vezet, amelyek lerakódhatnak az ízületekben és ízületi gyulladást okozhatnak. Az érintett ízület felett a bőr gyulladt, finom érintésre is fájdalmas lehet. Az ízület mozgatása közben erős fájdalom jelentkezhet.
– magas húgysavszint okozta egyéb kóros állapotok megelőzésére, mint például a magas húgysav szinttel összefüggésben kialakuló vesekövesség vagy más veseproblémák
– egyéb magas húgysavszinttel járó állapotok, például egyes daganatos megbetegedések, bizonyos ritka enzim rendellenességek kezelésére.

Forrás:

Válaszolj