Fülbetegség – Többet ér a homeopátia?

A homeopátia alkalmazása felülmúlja az antibiotikumos kezelést és a placebót is fülgyulladások, fülbetegségek tekintetében? Kutatók szerint a válasz igen.

Többet ér a homeopátia a fülbetegségek kezelése esetében, mint bármi eddig használt kezelés?

Nemrég elkészült tanulmányok, melyeket a JAMA szaklap közölt, arra keresték a választ: hatásosabb-e fülgyulladás esetén az antibiotikumok használata szemben a kivárással és megfigyeléssel (amikor nincs kezelés). Felfedezték, hogy a kezelésen átesett csoport csak kissé javult, a javulást pedig olyan mellékhatások kísérték, mint például a bőrkiütés vagy a hasmenés.

Ez a meta-analízis tudományos bizonyíték arra, hogy a fülgyulladás esetén az antibiotikumos kezelésnél jobb, ha egyáltalán nem kap kezelést a beteg. A homeopátia természetes, soha nincsenek mellékhatásai, teljesen biztonságos. Tudományos tanulmányok bizonyították, hogy a homeopátiás kezelés jobb az antibiotikumos kezelésnél és annál is, ha a beteget egyáltalán nem kezelik. A fülgyulladásokat könnyű otthon orvoslni, homeopátiás szerek segítségével, melyek a legtöbb egészségügyi üzletben, természetgyógyász boltban megtalálhatók.

shutterstock_41732623

A tudósok tanulmányukat 1997-ben publikálták az International Journal of Clinical Pharmacology and Therapeutics szaklapban – 131 gyermeket választottak két csoportra, akik fülbetegséggel küzdöttek: volt egy homeopátiás szerekkel kezelt csoport és egy, megszokott gyógyszeres kezeléssel kezelt csoport, amely antibiotikumokat használt. A homeopátiás csoport átlagosan egy nappal gyorsabban felépült, mint az antibiotikumokkal kezelt.

Egy másik, 2001-ben publikált tanulmány a British Homeopathic Journal-ban a homepátiás kezelést hasonlította össze a placebo kezeléssel 230 gyermek esetében, akik akut fülgyulladásban szenvedtek. 12 óra elteltével a gyerekek 72 százaléka 2,4-szer gyorsabban meggyógyult, mint azok a gyermekek, akiket placebo-val kezeltek. A fülbetegségre homeopátia tehát igen hatékonynak tűnik.

Ajánlott homeopátiás kombinációk fülbetegségekre
1. Homeopátiás fülcseppek: ezek a cseppek különböző homeopátiás szerek kombinációját tartalmazzák. A fülbe kell őket cseppenteni közvetlenül. Könnyű használni, hatékony módja a fájdalom csökkentésének a fülben.
2. Homeopátiás fülfájdalom elleni tabletták: szintén tartalmazzák különféle homeopátiás szerek kombinációját. Szájon át kell bevenni, ugyancsak egyszerű a használata és gyorsan csökkenti a panaszokat.

A szerek kombinációja kiváló abban az esetben, ha egyféle szer nem segít, vagy a legmegfelelőbb homeopátiás szert éppenséggel nem lehet meghatározni.

Ajánlott egyedüli homeopátiás szerek fülbetegségekre

1. Belladonna: hatásos a fülfájdalmakra, amelyek hirtelen és intenzíven jelentkeznek. Ilyenkor a fül erősen piros, és magas láza van a betegnek.

2. Hepar Sulphuris: éles, erős fülfájás esetén alkalmazandó, amikor a fájdalmat az orron vagy fülön át távozó, elszíneződött, sűrű váladék kíséri. A beteg nagyon érzékeny, ingerlékeny.

3. Pulsatilla: gyermekeknek kiváló orvosság fülgyulladásra. Ilyen esetekben a páciens tompa, sírós, szeretetre éhes. Sárga vagy zöld váladék távozik az orron vagy a fülön át.

Adagolás és ismétlés

Önmagában használt és kombinált szerek alkalmazása is ajánlott – minden 15-30 percben az akut krízis idején, majd naponta háromszor, míg a tünetek el nem múlnak.

Fülbetegségre homeopátiát alkalmazni tehát nagy segítség, ám fontos, hogy betartsuk a szerek csomagolásán található utasítást.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.