Vajon újraéleszthető-e a vágy?

A szakértők szerint az a bizonyos kémia négy év után múlik el egy párkapcsolatban. Fel lehet izzítani a vágyat? És ha igen, akkor hogyan izzítsuk fel a szexuális vonzódást a párunk iránt?
 

A hosszútávú kapcsolatokban, amikor a romantikát felváltja a bizalom, és a szenvedélyes szeretkezések helyett egyre több lesz a pizsamában összebújós mozizás, ezt a fajta együttlétet „deadbedroom” -ként szokták nevezni. Ez arra utal, hogy egy kapcsolatból vagy teljesen eltűnik, vagy nagyon szórványossá válnak a szexuális együttlétek.

csók, szerelem

Fotó: 123rf.com

 

Ahhoz, hogy újra megkívánjátok egymást, és a kényelmet felváltsa a vágy, először érdemes megvizsgálni, hogy milyen problémák állhatnak a libidó eltűnése mögött.

Ha már önmagadat sem tartod szexinek

A szex jobb esetben két emberen múlik, és ahhoz, hogy megkívánd a másikat, bármilyen bizarrnak is tűnhet, de előbb magadat kell megkívánnod. Vegyél egy forró habos fürdőt, és relaxálj, hogy kiengedd az aznapi stresszt. Gondold át, hogy te mivel csábíthatnád el a párod, emlékezz vissza, és éld át újra azokat a perceket, amikor izzott körülöttetek a levegő, és próbáld meg elképzelni, hogy ezt hogyan tudnátok újra átélni egymással.

Ha nem beszéltek a szexről

Eleinte kínos lehet, de sokat segíthet, ha őszintén elmondjátok egymásnak, hogy mi az, ami felizgat titeket, és mi az, már kevésbé. Ha mertek egymással beszélni a szexről, akkor már egy lépéssel közelebb kerültetek hozzá.

Ha már veszekedni sem szoktatok

Az a fajta kapcsolat, ahol már sosincs vita, ott a férfi női energiák is megszűnnek, hiszen a férfi és női szerepek jelentik a szexualitást is, és ezzel együtt járhatnak a heves viták is. Ha úgy érzed, most itt az ideje, hogy kicsit összekapjatok, akkor ne nyeld le a békát, hanem tálalj ki, mert meglepetésedre, egy kiadós vita kiadós szexhez vezethet. Persze a józan ész határain belül.

Ha túl sokat kritizáljátok egymást

A veszekedés hiányának ellentéte, az, amikor a nő a basáskodó feleség szerepét kezdi felvenni, a férfi pedig a flegma és cinikus kritikus szerepét. Senki sem kívánja meg azt az embert, aki folyton arra emlékezteti, hogy ebben, vagy abban nem elég jó. Próbáljatok meg empatikusabbá válni a másik felé, és törekedjetek arra, hogy együtt hozzátok helyre a másik csorbult önbizalmát.

A jó párkapcsolatból „szerelemháj” lesz?

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.