Programozó és katonai tábor a gyerekek kedvence

Az idei nyár több újdonságot is hoz a táborozási piacon, a legtöbben informatikai és programozó táborokat keresnek, míg a katonai és military táborok népszerűsége is rekordokat dönt! A szülők nincsenek egyszerű helyzetben, mert a sok tábor közül nehéz kiválasztani az igazán jót, ezzel együtt is több mint kétszázezer gyermek táborozását várja idén a Táborfigyelő gyerektábor-összehasonlító portál.

Egy felmérés szerint idén nyáron a táborozó gyermekek száma rekordot fog dönteni, több mint 200 ezer csemete fogja a vakáció legalább egy hetét gyermektáborban tölteni. Megvizsgálták, mik a legnépszerűbb témák és mik az idei esztendő újdonságai.

Minden évben van felkapott téma, idén ezek az informatikai és programozó táborok. Felmérésünk szerint ezeket a vakációs lehetőségeket keresik idén a legtöbben!” – állítja Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu portál vezetője.

Azt gondolhatnánk, hogy ez a téma csak a nagyobbakat érinti, holott ez egyáltalán nem így van! Van olyan programozó tábor, ami kifejezetten kicsiknek szól, azaz 6-8 éves lurkókat várnak ide. Olvasási tudás sem szükséges a programozáshoz, látványos ikonok rendezésével ismerkednek a programozás alapjaival gyerekek.

Érdemes tudni, hogy az informatikai táborokban nem csak gép, vagy tablet előtt ülnek egész nap a csemeték, hanem a délelőtti foglalkozások után szabadidős tevékenységek, sorversenyek, kézműveskedés ugyanúgy részei a programnak” – állítja a szakember.

A tavalyi évben még újdonságként kezelt katonai és military táborok az idei évben megerősítették jelenlétüket, és holtversenyben az idegen nyelvi táborokkal a második legnépszerűbb témaként jelennek meg! Ezen táborokban a katonai élet rendjével, fegyelmével ismerkedhetnek meg a gyerekek, lövészeti, harcászati ismereteket is szereznek. Egyes extrémebb katonai táborokban emellett erdei, vagy épp dzsungel körülmények között kell a résztvevőknek egy-egy missziót végrehajtaniuk.

Ezen táborok jelenleg a legnépszerűbbek, de azt is látni kell, hogy 2018 a rekordok éve a táborpiacon, és ez nem csak a gyermekszámra vonatkozik! Ilyen széles táborkínálattal még nem találkozhattak a családok! A Táborfigyelőn már több mint 800 táborturnus közül lehet választani, így nem egyszerű feladat megtalálni ezek közül számunkra a legjobbat! Elkészítettük egy segédletet a szülőknek, ami igazán jó iránytű lehet a táborkeresésben. Ez a mankó a Táboros szakmai minimumprogram, ami tartalmazza, hogy milyen jellemzők szerint válasszunk jól vakációs lehetőséget gyermekünknek” – állítja Tóth.

A Táboros szakmai minimumprogram érinti a táborfelügyelők, a táborok tematikája, a szabadidős programok, a korosztályi bontás, a szállások minősége, az étkezés témakörét, de kitér az okoseszközök használatára is, így minden tábort kereső szülőnek nem csak ajánlott, de kötelező olvasmány is egyben!

Forrás: https://napidoktor.hu/index