Készíts isteni házi mogyorókrémet! 2014-03-30 Egészséges otthon Megosztás: Tweet A Nutella minden családban a kedvencek között van, hiszen kicsik és nagyok egyaránt imádják. Mégis jobb, ha otthon készítjük el ezt a finomságot: ugyanolyan ízletes lesz, de legalább tudjuk, mit eszünk meg. Hozzávalók: 200 g pörkölt sótlan mogyoró 170 g étcsokoládé 100 g csokoládé – tej 1 evőkanál kristálycukor 3 evőkanál vaj 3 evőkanál kakaópor 1 csipet só Elkészítés: A mogyorót egy serpenyőben pirítsuk meg, egészen addig, amíg el kezd pattogni – de vigyázzunk, hogy ne égessük oda. Ezután dörzsöljük le egy puhább kefe vagy egy konyharuha segítségével a héját. Gőz fölött olvasszuk fel az étcsokoládét, majd a mogyorót aprítsuk jól fel. A felaprított mogyorót tegyük egy késes aprítóba, majd adjuk hozzá a vajat, a kakaót és a cukrot, és pár percig aprítsuk, míg krémes nem lesz. Az egészet keverjük a felolvasztott étcsokoládéhoz, majd töltsük üvegekbe. Nem szükséges hűtőben tárolni. Használhatjuk süteményekhez is, de csak úgy önmagában is kiváló: azért vigyázzunk a kínálgatással, mert nagyon hamar el tud fogyni! pozitivnap Forrás: