Készíts isteni házi mogyorókrémet!

A Nutella minden családban a kedvencek között van, hiszen kicsik és nagyok egyaránt imádják. Mégis jobb, ha otthon készítjük el ezt a finomságot: ugyanolyan ízletes lesz, de legalább tudjuk, mit eszünk meg. 

???????????????????????????

Hozzávalók:

  • 200 g pörkölt
  • sótlan mogyoró
  • 170 g étcsokoládé
  • 100 g csokoládé – tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A mogyorót egy serpenyőben pirítsuk meg, egészen addig, amíg el kezd pattogni – de vigyázzunk, hogy ne égessük oda. Ezután dörzsöljük le egy puhább kefe vagy egy konyharuha segítségével a héját.

Gőz fölött olvasszuk fel az étcsokoládét, majd a mogyorót aprítsuk jól fel. A felaprított mogyorót tegyük egy késes aprítóba, majd adjuk hozzá a vajat, a kakaót és a cukrot, és pár percig aprítsuk, míg krémes nem lesz.

Az egészet keverjük a felolvasztott étcsokoládéhoz, majd töltsük üvegekbe. Nem szükséges hűtőben tárolni. Használhatjuk süteményekhez is, de csak úgy önmagában is kiváló: azért vigyázzunk a kínálgatással, mert nagyon hamar el tud fogyni!

pozitivnap

Forrás: