Ínyenc halpástétom 2014-07-21 Egészséges otthon Megosztás: Tweet A halpástétom finom balzsamecetes rucolával, citromos-mézes-mazsolás kapribogyóraguval, különleges előétel lehet. HOZZÁVALÓK (6 személyre): A pástétomhoz: 50 dkg hal (fogas, lazac vegyesen) 1 liter fűszeres alaplé (hozzá: 5 dkg vaj, 2 karika citrom, 1 dl fehérbor, 1 db babérlevél, 5 szem egész bors, 10 dkg gomba) 2 db egész tojás 5 dkg liszt 2 db főtt tojás fehérjéje (apró darabokra vágva) só, fehér bors 1 csokor petrezselyemzöld 1 db citrom leve A raguhoz: 5 dkg kapribogyó 1 dl fehérborban áztatott mazsola (5 dkg) 1 evőkanál mustár 2 evőkanál nádcukor 6 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál borecet 1 db citrom leve 1 csokor petrezselyemzöld A tálaláshoz: 10 dkg rucola 3 evőkanál balzsamecet 1. A halakat a forrásban lévő fűszeres alaplében 3-5 percig főzzük 2. Mikor a halunk megfőtt, kivesszük a léből és kiterítjük, hogy jól kihűljön. 3. Ezután lazán nagyobb darabokra tördeljük és összekeverjük a fűszerekkel, a liszttel, az egész tojással és az apróra vágott főtt tojásfehérjével. 4. A formát kibéleljük fóliával, és a bekevert pástétomot belerakjuk. 80 percen keresztül 85 fokos sütőben készre pároljuk. 5. Tálaláskor a kihűlt és felszeletelt pástétomot a balzsamecettel meglocsolt rucolalevelekre tálaljuk, és körbeöntjük a raguval. Recept: Tamáska László Forrás: