Finom desszert: Tangó szelet

Ezt a szenvedélyes táncról elnevezett süteményt érdemes megsütni, mert a krémje lágy és édes, a tésztája pedig piskóta finomságú. Igazi ínyenc desszert!

Hozzávalók

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek kakaó
  • 5 dkg Ráma
  • 1 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • pici tej

a krémhez:

  • 1 l tej
  • 3 cs vaníliapuding
  • 25 dkg Ráma
  • 25 dkg porcukor
  • Tetejére:
  • 1 cs piskóta tallér
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

tangó

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsiben két lapot sütünk belőle.
A tejet a pudinggal sűrűre főzzük, a Rámát a porcukorral habosra keverjük és a kettőt jól összedolgozzuk. A krémet két részre osztjuk, felét a két lap közé tesszük, felét a második lapra kenjük.
A krémre helyezzük a piskótatallérokat, melyeket a gőz fölött megolvasztott csokoládéval meglocsolunk.

Forrás: