Tücskökből készült fehérjepor került a piacra 2020-01-02 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Az Entis nevű finn start-up cég új, zúzott tücskökből és borsófehérjéből készített fehérjeport hozott forgalomba. Nőtt a választék azok számára, akiknek a fehérjepor az első számú kiegészítő, amikor izomtömeg-növelésről van szó. A táplálék-kiegészítők világa új proteinforrással egészült ki a Protein Power névre keresztelt, zúzott rovarok és borsófehérje hozzáadásával megfűszerezett fehérjekészítmény révén – írja a Mirror. Kiváló, környezetkímélő tápanyagforrás Noha a rovarok elfogyasztásának gondolata sokaknak felforgatja a gyomrát, az Entis állítása szerint a fehérjepornak kellemes diós íze van. „Azért döntöttünk úgy, hogy rovart adunk termékeinkhez, mert a tücskök kiváló tápanyagforrást jelentenek, és fenntartható alternatívát biztosítanak a környezet szempontjából is” – fejtették ki. Az Entis szerint a szárított tücskök akár 70 százalékkal több kalciumot tartalmaznak, mint a tej, több vasat biztosítanak, mint a spenót, és mind a kilenc esszenciális aminosav kinyerhető belőlük. Mindeközben az Entis azt állítja, a rovartermesztésről kimutatták, hogy 98 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt termel a hagyományos állattenyésztésnél. A fehérjepor már kapható, és valamivel drágább, mint a szokásos fehérjeporok – 510 grammonként körülbelül 20 euróba (6700 forint) kerül. Erős a konkurencia Nem ez az első alkalom, hogy egy ambiciózus start-up cég megkísérli az ehető rovarok forgalmazását. Az Entis kemény versennyel szembesül az Eat Grubtól, melynek elszánt küldetése, hogy a rovarokat a nyugati élelmezési kultúra szerves részévé tegye. Az Eat Grub rovarok felhasználásával készült ételek sorozatát állította elő, beleértve a tücsökfehérjeport, valamint az ehető lisztkukacokat és szöcskéket. Forrás: https://napidoktor.hu/index