Próbáld ki a borleves receptet!

A borleves a gyümölcsleveshez hasonlóan, langyosan vagy hidegen is fogyasztható, így már jóval a vacsora előtt elkészíthető. Próbáld ki te is!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 l fehér asztali bor
  • 0,5 l víz
  • 10 csapott evőkanál cukor
  • 1 citrom leve, hámozott héja
  • kis darabka fahéj
  • 2-3 szegfűszeg
  • 2 teáskanál liszt
  • 6-8 tojás sárgája.

Elkészítés

A bort a vízzel, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk úgy, hogy az egész felszíne habos legyen, de forralva ne főzzük egy-két percnél tovább, mert elmegy az ereje és az íze.

borleves

Egy másik főzőedényben a tojás sárgákat a cukorral és a liszttel keverjük habosra, s a forró bőrt, folyton kevergetve, előbb cseppenként, majd egyenletes sugárban öntsük hozzá. Tegyük a tűzre, s habverővel kevergetve addig forraljuk, míg a leves besűrűsödik. Átszűrve, csészékben tálaljuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/