Próbáld ki a borleves receptet! 2015-12-21 Blog, Diéta Megosztás: Tweet A borleves a gyümölcsleveshez hasonlóan, langyosan vagy hidegen is fogyasztható, így már jóval a vacsora előtt elkészíthető. Próbáld ki te is! Hozzávalók 6 személyre: 1 l fehér asztali bor 0,5 l víz 10 csapott evőkanál cukor 1 citrom leve, hámozott héja kis darabka fahéj 2-3 szegfűszeg 2 teáskanál liszt 6-8 tojás sárgája. Elkészítés A bort a vízzel, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk úgy, hogy az egész felszíne habos legyen, de forralva ne főzzük egy-két percnél tovább, mert elmegy az ereje és az íze. Egy másik főzőedényben a tojás sárgákat a cukorral és a liszttel keverjük habosra, s a forró bőrt, folyton kevergetve, előbb cseppenként, majd egyenletes sugárban öntsük hozzá. Tegyük a tűzre, s habverővel kevergetve addig forraljuk, míg a leves besűrűsödik. Átszűrve, csészékben tálaljuk. Forrás: https://napidoktor.hu/