Készítsünk jégkrémet bodzából! 2020-05-28 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Készüljünk elő a nyári forrósághoz, ha már a bodzaszörp miatt úgy is a virággal foglalatoskodunk, készíthetünk ínycsiklandó jégkrémet is belőle. Nem nagy ördöngösség! Hozzávalók 8-10 jégrémhez: 1 l víz 6 ek. bodzavirág szirup (lásd lejjebb) 1 citrom felszeletelve menta levél friss bodzavirág Vékonyan szeleteljük fel a citromot, majd osszuk el a mentalevelekkel és bodzavirágokkal a jégkrémkészítő formákban. Tehetünk mellé a látvány miatt néhány bodzavirágot is, de ha a saját gyerekeimből indulok ki, nem biztos, hogy nekik is annyira bejönne, mint nekem. Keverjük össze a vizet a sziruppal, majd töltsük fel a formákat, szúrjunk bele pálcikát és mehet is a fagyasztóba, minimum 6 órára. Bodzavirág-szirup kb. 2 literhez Hozzávalók: 1,5 l víz 35 fej bodzavirág, szár nélkül 1 kg cukor 6 citrom, 1 narancs Gyűjtsünk friss, egészséges és kinyílt bodzavirágzatot és lehetőleg még aznap használjuk fel, hogy fenséges illata ne vesszen kárba. Nézzük át alaposan és pöcköljük ki a bogarakat és az elnyílt virágokat. Reszeljünk le a citrom és narancshéjat, majd facsarjuk ki a levüket. Tegyük fel főni a vizet a cukorral, majd húzzuk le a tűzhelyről. Ha kicsit kihűlt, keverjük hozzá a bodzavirágot, citrom-, és narancshéjat és a citrusok levét. Másnap apró lyukú szitán/hálón szűrjük át, majd félre tehetjük a további felhasználásig. 4-6 hétig eláll a hűtőben, de jégkocka-készítőben is lefagyasztható. Forrás: edenkert.hu