Így készíts fagylaltot gyorsan, cukor és tej nélkül 2020-07-05 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Ki ne szeretné a jó fagylaltot? Ám sokan vannak, akik tejallergiájuk miatt sajnos kénytelenek megvonni maguktól ezt a finom édességet. Ennek mostantól vége! Laktóz érzékenyek és vegánok figyelem! Ezt a fagylaltot nektek találták ki. Bár nem tartalmaz cukrot sem, cukorbetegeknek mégsem ajánljuk, mert a hozzávalók viszont cukorban igen gazdagok. Így most arra kérjük a diétázókat is, hogy csukják be a szemüket, és csak élvezzék a gyorsan elkészíthető finomságot, és bűnözzenek kedvükre. Hozzávalók: 3-4 banán Egy evőkanál mogyoróvaj 2-3 teáskanál kakaópor Valamint egy nagy teljesítményű turmix gép A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk és beletesszük a turmix gépbe. Vannak akik már a felkarikázott banánt mélyhűtőben tárolják, mi is ezt javasoljuk, ebben az esetben azonnal tálalható az édesség, de a turmixolásnak több időt kell hagynunk. Megvárjuk amíg a gép pépesre turmixolja a banán. Először a banánkrémünk csak szemcsés lesz, de ennek a receptnek a titka az, hogy szinte selymesen krémesre kell turmixolni a gyümölcsöt. Adjuk hozzá a mogyoróvajat és a kakaóport és turmixoljuk tovább, amíg minden hozzávaló teljesen össze nem keveredik. Mi most csak ezt a plusz két összetevőt tettük bele, de a bátrabbak próbálkozhatnak bármivel, határ a csillagos ég. Kakaópor helyett használhatunk csokoládé vagy mogyorókrémet. Dobálhatunk bele másfajta gyümölcsöt is, epret, málnát, vagy amit éppen kívánunk. A kész krémet hűtőbe tesszük, tálalás előtt díszíthetjük csokoládédarabokkal. Forrás: https://napidoktor.hu/index