Nők, bor, majd cukorbaj!

A legújabb kutatások szerint a mértékletes alkoholfogyasztás (napi egy pohár bor, vagy más alkoholos ital) finomított szénhidrátokban gazdag étrenddel kombinálva csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának esélyeit nők esetében.

A nagyfokú finomított szénhidrát-bevitel mértéktartó alkoholfogyasztással kombinálva mintegy 30 százalékkal csökkenti a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét nőknél, állítják a szakértők.

A védő hatás az alkoholfogyasztást elhagyó, de hasonlóan étkező nők esetében nem jelentkezett, sőt az ő esetükben nőtt a cukorbetegség kialakulásának esélye. "Ettől persze még senki ne kezdjen heveny ivókúrába, különösen, ha nincs hozzászokva az alkoholfogyasztáshoz" – figyelmeztetnek a tudósok.

Forrás: