Szoptatás nélkül is ereszkedik a mell!

Egy tanulmány szerint főleg azoknak a nőknek nem sikerül a szoptatás, akik meg vannak győződve arról, hogy gyermekük ilyen módon történő táplálása árt a mellük alakjának.

Pedig az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága leszögezte: a mell minden egyes terhesség után egyre inkább megereszkedik, függetlenül attól, hogy az édesanya szoptat-e. „Ha egy nő elhiszi, hogy a szoptatástól előnytelenül fog változni a melle alakja, nagy az esély rá, hogy nem is fog neki sikerülni. Pedig ez csak egy szerencsétlen tévhit. Fontos tudatosítani az anyákban, hogy amellett, hogy a szoptatás semmilyen káros hatással nem lesz az alakjukra, számtalan előnnyel szolgál az ő és a babájuk számára is.” – mondta el Dr. Norma Cruz plasztikai sebész.

A kutatók 160 szilikonmellű nőt vizsgáltak. Annak a 97-nek közülük, akinek nem sikerült szoptatni kisbabáját, 86 százaléka bevallotta, hogy komolyan szorongott attól, mi lesz a mellével. Ezzel szemben azon 63 asszonyból, akik legalább két hétig kizárólag anyatejjel táplálták gyermeküket, mindössze 13 százalék számolt be hasonló aggodalmakról.

xh1jjv381

„Érthető, hogy a szilikonnal rendelkező nők aggódnak a mellük alakja miatt, hiszen nem kevés pénzt és energiát fektettek bele. Azonban fontos megjegyezni, hogy nem a szoptatás, hanem maga a várandósság az, ami eldeformálja őket.” – magyarázta Cruz.

A szoptatás nem csak az anya-gyermek kapcsolat erősítését szolgálja. Segítségével csökkenthető az olyan megbetegedések valószínűsége, mint a 2-es típusú cukorbetegség, a mell- és petefészekrák és a szülés utáni depresszió. Az anyatej emellett erősíti a csecsemő immunrendszerét, és számos kór ellen segít felvenni a harcot. „Mivel tudjuk, hogy milyen sok előnnyel jár a szoptatás, fontos a megfelelő felvilágosító kampány is, hogy ezzel is javítsuk a kisbabák és anyukáik egészségi állapotát.” – vonta le a következtetést Cruz.

Az előadás az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának denveri konferenciáján hangzott el.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.