6 lépés a könnyebb tanulásért

Hogy tanultál meg bicajozni? Úgy, hogy valaki adott neked néhány jó tanácsot, azután pedig sokat gyakoroltál. Ugyanezzel a módszerrel tudsz tanulni is

Senki sem születik úgy, hogy tudja, hogyan kell elsajátítani az anyagot. Van néhány tanácsunk, amely segíthet tanulni.

Miért érdemes javítani a tanulási technikádon? Mert így sokkal könnyebben megy majd a tanulás, és erre különösen szükséged lesz akkor, amikor már tétre megy a dolog a középiskolában vagy az egyetemen.

szamitogep3

Íme, a hat legfontosabb lépés.

1. Figyelj oda az órákon!

Ha figyelsz az osztályteremben és folyamatosan jegyzetelsz az órán, az agyad már el is kezdi megjegyezni az információkat. Sokkal kevesebb feladat marad otthonra, ezáltal szabadidőt nyersz.

Nem tudsz odafigyelni órán? Egy hangos vagy beszédes társad mellett ülsz, aki zavar? Nem látod jól a táblát? Ha ilyen jellegű problémákkal küzdesz, akkor szólj a szüleidnek vagy a tanárodnak, hogy tegyenek ez ellen, és akkor már semmi sem fog téged megakadályozni abban, hogy jó jegyzeteket készíts, és hogy oda tudj figyelni.

2. Jó jegyzet = jobb osztályzat

Nem vagy biztos abban, hogyan készíts jó jegyzetet? Kezdd azzal, hogy leírod vázlatszerűen azt, amit a tanárod felír a táblára. Próbálj szépen írni, hogy majd később is használhasd a jegyzeteidet! Ha jól jegyzetelsz, nagyban megkönnyíted a saját helyzetedet tanulás közben.

diploma

3. Készülj fel előre!

Nem túl jó dolog az, ha csütörtök este készülsz fel a pénteki dolgozatra. Így másnap nehezebb lesz összpontosítanod, és kihozni magadból a maximumot dolgozatírás közben. Hogy ez ne következzen be, a legjobb az, ha előre tanulsz.

– Kérj egy naptárt a szüleidtől és jegyezd fel, hogy mikor lesznek a dolgozatok! Tervezz előre!

– Döntsd el, hogy melyik nap melyik tantárgyra készülsz fel, és mikor van egyéb programod!

– Az iskolán kívüli tevékenységek miatt nincs elég szabad időd? Beszéld meg szüleiddel, melyik iskolán kívüli tevékenységre szánt idődet csökkentheted!

A következő három lépésről a KamaszPanasz oldalán olvashattok!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.