Fiút vagy lányt?

A Queen’s Egyetem kutatásai szerint gyermekvállalásnál a férfiak általában fiú-, a nők pedig leánygyermeket szeretnének.

"A nemi semlegesség – vagyis a preferencia hiánya – általánosan elfogadott kulturális norma az olyan gazdag fejlett országokban, mint Kanada" – nyilatkozta Lonnie Aarssen, az egyetem biológus professzora. Az eredmények azonban nem ezt mutatják: Aarssen kutatásai szerint a férfiak általában fiút, a nők pedig lányt szeretnének.

Dr. Aarssen szerint az eredmények kiválóan bizonyítják azt az elképzelést, mely szerint az emberek elsődleges célja, hogy valamit maguk után hagyjanak a jövő számára. "A férfiak ezt a fiú-, a nők pedig a leánygyermekek révén vélik ezt megvalósítani" – véli a professzor.

terhes26

Hagyományosan a történelem folyamán a férfiak és a nők is a fiúgyermekeket becsülték jobban, főként evolúciós okokból. "A szinte teljes emancipáció bekövetkeztével azonban a nők is megalkothatják a maguk jövőképét, amiben elsősorban a saját nemükből származó utódok szerepelnek" – tette hozzá Dr. Aarssen.

A kutatás részletes leírása az Open Anthropology Journal című szaklapban olvasható.

Forrás: