4 fülgyulladás elleni házi praktika!

Nincs szükség feltétlenül erős gyógyszerekre a fülgyulladás kezeléséhez, bizonyos esetekben természetesen úton is megszüntethetjük a tüneteket. Ilyen segítség lehet a fokhagyma, az olívaolaj. Vessünk be ellene négy házi praktikát!

A fülfájás a hideg idő beköszöntével egyre gyakoribb jelenség, nem csak a gyerekek, de felnőttek körében is. Nem kell azonban egyből az orvoshoz sietni ,a természet patikájában számos hatékony gyógymódot találhatunk, melyek mellékhatástól mentesek és kiállták az idő próbáját.

A fülgyulladást legtöbbször baktériumok okozzák, a fájdalmat gyakran kíséri láz, a dobhártya megduzzadása, és kivörösödése. A betegség hirtelen tör az emberre, ilyenkor a fájdalom igencsak kellemetlen lehet, fontos, hogy azonnal kezeljük. Azonban nincs szükség feltétlenül erős gyógyszerekre, bizonyos esetekben természetesen úton is megszüntethetjük a tüneteket. Íme néhány hatékony módszer!

1. Házi praktika – Csodatévő olívaolaj

Az olívaolaj amellett, hogy jótékony hatással van a szervezetre, a fülgyulladás ellen is gyógymód lehet. Tegyél néhány cseppet belőle a fájós fül és a járatok környékére, ismételd meg a műveletet naponta háromszor-négyszer. Ez megszünteti a száraz, viszkető érzést. A lényeg, hogy az olajat egy kicsit megelítsd fel, használat előtt pedig győződj meg róla, hogy testhőmérsékletű-e. Fontos, hogy a fülbe ne csepegtess, csak masszírozd be a problémás területeket.

2. Házi praktika – Fokhagyma

Fokhagymaolajat akár készen is vehetsz, de ha valóban egy természetes gyógymódot szeretnél, te magad is elkészítheted. Nyomj szét kb. 3 gerezd fokhagymát, ha gondolod kombinálhot egy kevés olívaolajjal, majd hagyd állni egy éjszakán át. Csepegtess a füldbe belőle naponta, míg el nem múlnak a tünetek. A fokhagyma igazi természetes antibiotikum, és segít, hogy a szervezet felvegye a harcot a fertőzéssel.

3. Házi praktika – Melegvizes palack

A melegvizes palack szintén egy kiváló megoldás lehet, mivel a hő serkenti a fül vérkeringését, és csökkenti a nyomást. Feküdj az oldaladra, és tegyél a fájós füledre egy kellemes hőmérsékletű melegvizes palackot. Ha nincs kéznél ilyesmi, akár forró vízbe áztatott törülközőt is használhatsz.

4. Házi praktika –

A só az egyik legerteljedtebb népi gyógymód, felmelegítve hatékonyan csillapítja a fájdalmat. A sós víz feletti párologtatás nagyszerű módszer, de akár borogathatod is az érintett területet. Melegítsd meg a sót, majd csavard egy kicsi zsákba, vagy konyharuhába, és tedd forrón a füledre.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


3 hozzászólás

  1. Viola

    Én kipróbáltam a fokhagyma levét. Borzalmasan fájt a fülem napok óta és egyre jobban, a fájdalomcsillapítót nemigazán segítettek. Először vöröshagymáról olvastam, feldaraboltam, gézbe tekerve helyeztem a fülembe, ami segített is. Másnap lereszeltem és úgy tettem a fülembe szintén gézlapba tekerve, így már természetesen folyt is egy kis lé a fülembe de nem volt probléma vele, tartósan nem segít.
    Majd itt olvastam a fokhagymáról és kipróbáltam. Összetörtem és mivel alig volt leve tettem hozza egy kis vöröshagyma levét és egy kis vizet is majd a fülembe csepegtettem. Borzalmasan mart kívül belül. Azt hittem kiszakad a dobhártyám. Bár jelenleg nem fáj de a hirtelen tényleg nagyvonalú ütős hatás miatt nem ajánlom, nem hinném higy ez egészséges a fülnek.

    Válasz
  2. Füles

    Hát nem tudom ki írta ezt a cikket, de neki szerintem még nem kellett fülfájás miatt orvoshoz menni. A fülgyulladásnak két tipusa van. A hallójárati és középfül gyulladás, amit a fül-orr gégész állapít meg. Hallójárat gyulladásnál szigorúan tilos bármilyen melegítés, attól csak nagyobb lesz a gyulladás. Szerintem az a legjobb, ha nem otthon kezelgeti magát az ember, az internet mindenféle hozzá nem értő ember cikkjei segítségével, hanem igenis elmegy szakorvoshoz.

    Válasz
  3. Watswon

    Szép napot!
    Ami még hatékony:ecet!
    A sima 20%-os.
    Nagymamám és anyukám főként lábdagadásra használta az ecetes borogatást.
    De kitűnő gyulladáscsökkentő és lázlehúzó.
    Fülfájás esetén a fülkagylót (csak kivűl) és a fül környékét ecettel átmasszirozom,15 percig javasolt ráfeküdni vagy sapka/ sállal körbevenni a fület,főleg este éjszaka hatékony.
    Illetve az ecetes vízes gargalizáció is átjárja az orrot-fület.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.