Természetes szemcseppek

Szemrevaló megoldások természetes összetevőkből, vegyi és mesterséges hatóanyagoktól mentesen. Ha nem mindegy, hogy mit csepegtetünk.

Egyáltalán nem mindegy, mit csepegtetünk a szemünkbe. A kiszáradt, égő, viszkető vagy vörös szemek kezelésekor gyakori a szemcseppek használata. Erre azért van szükség, hogy mielőbb megszűnjön a kellemetlen érzés.

Azonban mielőtt betérnénk a patikába, nem árt, ha végiggondoljuk, milyen terméket választunk, ugyanis a szemcseppek között is számos termék van, melyek szintetikus, vegyi anyagot tartalmaznak. Ezzel együtt viszont alternatív, természetes hatóanyagok is léteznek a szemcseppek között.

szem_01

Szemszárazság ellen természetes szemcseppel

Számos gyógynövény alapú készítmény létezik, melyek a különböző betegségekre és egészségügyi problémákra remek alternatívát jelentenek.

Szemszárazság esetén, vörös, égő szemekre is találunk olyan szemcseppet, melyek gyógynövények hatóanyagait tartalmazzák. Annak ellenére, hogy homeopátiás készítmény, ajánlott szakorvossal is konzultálni a vásárlás előtt, hogy biztosak lehessünk benne, az adott problémának a kezelésében valóban segít az alternatív szemcsepp.

Házi szemcsepp

A természetes alapanyagokat beszerezve, mi magunk is elkészíthetjük a saját szemcseppünket. Ezzel együtt azonban fontos, hogy a nem megfelelően előállított szemcsepp amellett, hogy nem segít a probléma kezelésében, akár még fertőzéshez is vezethet. Tehát ha saját kezűleg állítjuk össze a szemcseppet, mindig fokozott figyelemmel tegyük.

Íme egy otthon is elkészíthető recept gyulladás csökkentésére: 

A kamillatea is kiváló lehet a szem kimosására. Ezenkívül készíthetünk otthon szemcseppet is, ezzel házilag tudjuk kezelni a szemgyulladást cseppentéssel. Fél liter vízbe tegyünk 1 teáskanál sót és legalább 15 percig forraljuk. Miután lehűlt, ezt szemmosó pohárral vagy szemcseppentővel a szembe vihetjük. Minden esetben sterilizáljuk, tisztítsuk meg a szemmosó poharat! Nagyon fontos, hogy semmi esetre se nyúljunk bele a szemünkbe, így elkerülhető a továbbfertőzés és a másik szemünk vagy más emberek szemének megfertőzése.

Törekedjünk maximumra

Bármelyik megoldás mellett is döntünk, a legfontosabb, hogy alaposan tájékozódjunk a vásárlás, vagy adott esetben a szemcsepp készítése előtt. Mindezt azért, mert nem csak egészségünkről, de egy kivételesen fontos érzékszervünkről van szó.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.