Olajat a mellekre!

Meg szeretnénk előzni, hogy megereszkedjen a mellünk, és feszesebbé tennénk műtét nélkül? Vannak természetes megoldások is!

A nők rémálmainak egyike, hogy egy napon a keblük már nem lesz olyan feszes, mint volt. Az idő halad, születnek a gyermekek, és a megereszkedett mell elkerülhetetlenné válik.

A helyzeten azonban segíthetünk, sőt meg is előzhetjük azt. Már 25 éves kor után érdemes a bőr fiatalon tartásáról gondoskodni.

Válasszunk természetes gyógymódot a keblekre! Egyes gyógynövények hozzájárulnak, hogy a mell feszes maradjon. Ápolásukra ugyanúgy időt kell szánni, mint például az arcéra, hiszen annál is az a cél, hogy fiatalosabb, üdébb legyen.

A dekoltázst se hagyjuk ki a törődésből! De mivel érdemes próbálkozni? A mellfeszesítésre alkalmas krémeken túl, természetes gyógymódnak számít, ha a mellet naponta bekenegetjük két igen hatásos olajjal: ezek az olívaolaj és a szőlőmagolaj.

Zuhanyzás után kell őket a bőrbe bemasszírozni, ha lehet, még nedves felületre kerüljenek, így alaposabb a felszívódás. Ha beszívódott a bőrbe, lassan törüljük le az olajat, itassuk fel, mintha borogatnánk magunkat. Azért kiváló mellfeszesítésre az olíva- és a szőlőmagolaj, mert bőrfeszesítő hatással rendelkeznek.

Nem csak táplálják, vitaminokat is juttatnak a bőrbe,  a kollagénszöveteket is regenerálják, és még az öregedési folyamatot is lassítják! A napi használat hamar látványos eredményt hoz. A búzacsíra mellolaj is ajánlott: 50 ml búzacsíraolaj, 20 ml jojobaolaj, 10 csepp gerániumolaj és 20 ml, hetven százalékos alkohol keverésével, szintén kiváló bőrfeszesítőt készíthetünk.

shutterstock_656163372

Kenjük be vele a kebleket és a dekoltázst! Gyógynövényeknél meg kell jegyezni, hogy bőrpróbát végezni minden esetben érdemes, nehogy allergiás reakcióval váltsanak ki! A körömvirágot nem véletlenül használják krémekhez. Megereszkedett mellek kezelésére kiváló a körömvirágolaj.

Az aloe vera kivonat szintén alkalmas a mellfeszesítésre. A bőr nedvességét szabályozza, és feszesebbé teszi, ahogyan az alga vagy a ligetszépe olaj is: ezekkel nyugodtan ápolhatjuk napi szinten a melleket. A tengeri alga, regeneráló tulajdonsággal rendelkezik, fiatalítja a bőrt, zsírsavtartalma hatására a kötőszövetek rugalmasabbak lesznek.

Az aloe verával mellápoló keveréket is készíthetünk: ha 10 milliliter aloe vera zselét, fél citrom levét és 30 ml mandulaolajat vagy avokádóolajat összekeverünk, remek mellfeszesítőt kapunk. A palástfüvet már a régi korokban is alkalmazták mellfeszesítésre. A gyógynövény hatóanyagai bőrfeszesítő hatásúak.

Fél liter forró vízzel kell leforrázni a főzethez a palástfüvet, majd már kihűlt állapotban beleáztatni egy kendőt és a felsőtestünkre tenni. Húsz percig maradjon rajta! A Holt-tengeri só sem maradhat ki: ha egy evőkanálnyit összekeverünk fél dl olívaolajjal, és beradírozzuk a bőrbe, nagyon jó mellfeszesítő keverék lesz.

so41

Az ananászból, ebből a finom gyümölcsből ugyancsak remek bőrfeszesítő készíthető. Turmixoljunk össze négy szeletet belőle nagyjából 70 gramm búzaliszttel, és a keveréket kenjünk a mellekre. Burkoljuk a kebleket törölközőbe, és fél óráig tartsuk rajtuk a pakolást, majd mossuk le.

Mellfeszesítő pakolás készülhet túróból és mézből is. Három kanál méz és 5 kanál túró összekeverése kell hozzá, ha felvittük a pakolást a mellekre (a dekoltázsra is lehet), egy nejlonnal takarjuk le és takaró alatt pihenjünk egy fél órát! A dekoltázs se maradjon ki! Olcsó és nagyon jó a házilag készített dekoltázs-pakolás is. Mielőtt alkalmazzuk, használjunk bőrradírt!

Ezzel megtisztítjuk a felületet, és a hatóanyagok jobban beszívódhatnak. Az alkalmazott gyümölcsök legyenek magas savtartalmúak, például: ananász, alma, mangó. Ha lereszeltük őket, joghurttal vagy tejjel, illetve olívaolajjal keverjük össze. A pakolás álljon a dekoltázson 10 percig, majd mossuk le! Később egy kiskanálnyi mézzel is kiegészíthetjük a keveréket.

Pakolást készíthetünk tojás sárgájából és avokádóból is. Az avokádópakoláshoz 1 tojássárgája, egy evőkanál olívaolaj és két evőkanál törött avokádó szükséges. A dekoltázsra is kenjünk belőle! Fél óráig hagyjuk hatni a bőrön az ápoló pakolást!

Forrás: https://napidoktor.hu/index