Ünnepi szépségmegőrzés

Az ünnepek előtti utolsó hetekben mindenképpen javasolt ellátogatnunk kozmetikushoz, még akkor is, ha esetleg egész évben otthoni pakolásokkal és egy gyors szemfestéssel oldottuk meg a szépítkezést.

A házi “barkácsolás” – uborka-krumpli-tejföl helyett – inkább a szakszerű kezeléseket ajánljuk. A szakember által és módon alkalmazott készítményekkel tartósabb, szebb hatást érhetünk el.- mondja dr.Csatlósné Nagy Judit, kozmetikus.

Problémás bőrűek esetében érdemes az ünnepet megelőzően kétszer is ellátogatnunk kezelésre, az első alkalommal ugyanis szükséges a bőr alapos tisztítását elvégeznünk. Az első és legfontosabb lépés – normál bőrűek esetében is – a megvastagodott hámréteg eltávolítása, a peeling. A hatóanyagok felszívódását fokozhatjuk így. Ezt követhetik a tápláló pakolások, kényeztető masszázs. Ajánlom, a férfiak is éljenek ezen kezelésekkel, frissítsék fel ők is bőrüket!

smink2 1000

Aki teheti, feltétlenül kérjen mezotherápiás kezelést! Ezzel az injectálásos eljárással bőrbe juttatott hyaluronsav és vitaminok koktélja csodálatos és tartós hatással lesz bőrére és közérzetére egyaránt. Hihetetlen vízmegkötő-képességének köszönhetően a ráncok kevésbé “betörtek” lesznek, bőre belső segítséget kap az újrastrukturálódáshoz. A mezoterápia alkalmas a dekoltázs bőrének kezelésére is, melyre szintén érdemes nagy figyelmet fordítanunk, különösen, ha az ünnepi alkalmakra mélyen dekoltált ruhát választottunk.

A nyak bőrének ápolására különösen ügyeljünk. Ez az a terület, melyen előszeretettel jelennek meg kisebb-nagyobb ráncok. Megelőzésükre kiválóan alkalmas, ha otthon, a karácsonyi sütés-főzés idejét kihasználva a nyaki területre E-vitaminban gazdag, tápláló krémet helyezünk. A bőrtípusnak megfelelő készítmény kiválasztásához célszerű szakember tanácsát kérnünk.

A vastagon felvitt krémre helyezzünk folpack-ot, végül tekerjük körbe forró vízbe mártott, kicsavart törölközővel. Az így elkészített pakolást fél óráig hagyjuk hatni, majd a felesleget masszírozzuk be, végül töröljük át a területet. A kezelést célszerű heti 2-3 alkalommal megismételni.

bőrápolás3

Az ünnepi smink elkészítéséhez vigyük magunkkal az otthon használt szemfestéket, alapozót, készítményeket a kozmetikai kezelésre. A kezelés után kérjük meg kozmetikusunkat, hogy mutassa be a különböző termékek helyes használatát. Nincs elszomorítóbb látvány egy helytelenül felvitt alapozónál, azonban mindez megelőzhető, ha szakembertől lessük el a helyes fogásokat. Az ünnep alkalmából készíthetünk erősebb, csillogóbb, a megszokottól eltérő sminket, a lényeg, hogy ne az adott divatirányzatot kövessük, olyan sminket készítsünk, amelyben felszabadultan, magabiztosan tudjunk élvezni az ünnep óráit.

Forrás: