Karácsonyi díszek saját kezűleg

7 gyorsan és könnyen elkészíthető ünnepi darab, ami ötletességével és egyszerűségével emelheti otthonunk pompáját.

Szedjük ráncba

Csomagoljunk be egy 10-12 cm átmérőjű hungarocel golyót egy 35 cm-es négyzet alakú anyagdarabba. Kössük át egy gumiszalaggal. Fűzzük át egy 135 cm-es szalag végét lefelé a gumiszalagon a labda körül, majd föl a gumiszalag másik oldalán, hogy a szalagvégek találkozzanak. Kössük össze őket, így fel tudjuk akasztani a labdát. Egy 35 cm-es szalaggal kössük át (hogy keresztezze az előző szalagot, amint a kép mutatja.). Dugjuk be a végeket a gumiszalagba. Rejtsük fenyőágak mögé a gumit.

ünnepi dísz

Fénylő csillogás

Gondos odafigyeléssel, mégis egyszerűen elkészíthető asztali gyertyadísz, ami az újév első napjáig is megmarad. Tegyél puszpángfüzér közepébe néhány hosszú, vékony gyertyát a gyertyatartókba. Locsold meg időnként vízzel a zöldet, hogy friss jellegét megőrizze, és éjjelre tedd be a kádba lecsöpögni.

puszpáng koszorú

Kössünk csengőt

Kopásálló anyagokra lesz szükséged, mint a nemez vagy gyapjú asztali futó méretben. Az asztali futó aljától 10 cm-re felfelé, 7,5 cm-re a szélektől vágj egy kb. 1,2 cm-es egymással párhuzamos függőleges irányú bemetszést. A két bemetszés 5 cm-re legyen egymástól. Csinálj még egy másik pár bemetszést 7.5 cm-re az előző bevágásoktól. Így folytasd tovább a futó szélességében. Fűzz be egy 1.2 cm széles bársonyszalagot a nyílásokba. Szúrj egy lyukat az anyagba, hogy a szalag vége belekerülhessen. Köss csengettyűket a szalag végére. A csilingelő hang kellemes aláfestést nyújt az ünnepi hangulathoz.

Elő a kezekkel

Az egyujjas kesztyűből kis felfüggeszthető édességtartó válhat úgy, ha egyszerűen néhány öltéssel rávarrunk egy szalagot.

kesztyűdísz

Ajtódíszek

Fenyőtobozok minden ajtóra: Formálj hurkot egy 30 cm-es hosszú szalagból, és rögzítsd a toboz aljára pillanatragasztóval. Egy 30 cm-es másik szalagból hajlíts egy ívet és az előző szalag végeire rögzítsd pillanatragasztóval.

tobozdísz

Dióőrület

Az ünnepi hangulat ízeit idézik a henger alakú vázába szórt diók, vörös áfonyák látványa. Helyezz a vázába egy hosszú, 20-25 cm-es gyertyát a gyertyatartóval együtt, és szórj köré gyümölcsöt, diót, mogyorót, magokat.

asztali dísz

papírlámpa

Csillagok

Készíthetsz lámpácskát úgy, hogy piros színű papírzacskókat félbevágsz, majd levágod a barna vagy a fehér zacskók tetejét. Csillag formájú lyukasztóval lyukassz csillagocskákat a papírba, tedd bele a hosszabb zacskókat a piros zacskókba, félig töltsd meg homokkal, tegyél bele LED gyertyákat.

Forrás: https://napidoktor.hu/