Gianni Annoni trükkjei az életmódváltáshoz

Letette a cigarettát, emiatt pár kilót felszedett, de most már ismét súlyánál van Gianni Annoni, a kedvelt olasz szakács és műsorvezető.

Gianni pár hónapja olyan tüneteket tapasztalt magán, amelyektől nagyon megijedt: a kivizsgálások szerencsére nem mutattak semmilyen szervi elváltozást, ám az életmódváltás elkerülhetetlenné vált.

"Az élet sokszor üzen, hogy vigyázzunk magunkra, ám a férfi csak legyinteni erre, pedig ezt nem szabad – hívta fel a figyelmet el Gianni egy nyíregyházi egészségügyi rendezvényen. – Ha élni akarunk, akkor muszáj változtatni a szokásainkon, mert higgyük el, hogy nem az a fontos, hogy férfiként sok zsákmányt (pénzt) vigyünk haza, hanem az, hogy egyáltalán élve hazamenjünk! Ma már tudom, hogy a megelőzés és a szűrés a legfontosabb, de ahhoz, hogy erre rájöjjek, a saját káromon kellett tanulnom" – mondta Gianni, aki Dobó Katával és Görög Zitával együtt az Érthetően az egészségért program nagykövete.

Gianni trükkje a könnyebb fogyás érdekében

Minden főétkezés előtt együnk meg egy tálka salátát! A zöldségeket csak enyhén sózzuk meg, és egy kis olívaolajat tegyünk rá. Ez eltelít minket, és kevesebbet fogunk enni a kalóriadúsabb ételekből.

 

Gianni Annoni személyes példamutatással szeretne üzenni az embereknek. "Rádöbbentem arra, hogy nem attól leszek férfi, ha csak akkor megyek el orvoshoz, amikor már nagyon fáj valami. A megelőzés és, hogy haza tudjak menni a családomhoz sokkal fontosabb. Azért csatlakoztam az Érthetően az egészségért programhoz, hogy sok helyen elmondhassam: az egészséges életmód alapvetően nem pénztárca kérdése, hanem sokkal inkább a szemléleté. Úgy gondolom, ha nekem sikerült, akkor mások is tudnak tenni egy lépést egészségük megőrzése érdekében" – összegezte Gianni.

A dohányzás abbahagyása egy sztárnak sem könnyebb. Gianninak is két dologgal kellett megküzdenie, amikor letette a cigarettát: a nikotinhiánnyal és a megszokással. "A nikotin elég erőszakosan kopogtat, hogy kellek, kellek, kellek – cigizz! Arra gondoltam, hogy ha ezen a hiányon túl leszek, akkor a megszokással is meg tudok küzdeni. Én nem pótoltam semmivel, és szerencsére viszonylag hamar enyhült a hiányérzetem.”

„Nehezebb volt lemondani az érzésről, amit a társaságban nyújt a cigarettázás élménye, de erős volt az elhatározásom, mert nem akartam rab lenni, nem akartam a cigaretta rabszolgája lenni. Eddig ugyanis úgy éltem, hogy mindig odamentem, ahol rá tudtam gyújtani, kerültem a nemdohányzó helyeket. Azért nem vállalkoztam például hosszú utazásra, mert nem bírtam ki 14 órán át cigi nélkül. Ez a korlátozás végre megszűnt – szabad vagyok."

A dohányzás abbahagyása után Gianni felszedett néhány kilót. A műsorvezető régebben sokat sportolt, de mivel testének bal oldalát több sérülés miatt is kímélnie kell, ezért csak óvatosan mozog. A videóból kiderül, milyen mozgást ajánl Gianni, és az is, hogy milyen különleges vizsgálatra számíthat 40 éves kor fölött egy férfi.

Gianni Annoni 40 éves, 17 éve él hazánkban. Tanulni érkezett hozzánk, majd itt ragadt. Nyitott egy pizzériát, majd bekerült a médiába: olaszos temperamentuma, őszintesége miatt kedvelte meg őt a közönség.

Forrás: