A páros fogyás páratlan módja – Fogyókúra szerelmeseknek

Kedveseddel együtt úgy érzitek, rátok rakódott némi felesleg a szerelem hevében és a mézes hetek alatt? Itt a megoldás!

Lehet, hogy az eddigi sikertelen fogyókúráidat csak az okozta, hogy nem volt egy támaszod? Akkor épp itt az ideje, hogy a pároddal, esetleg egy jó baráttal együtt vessétek bele magatokat – az élvezetek helyett – a kalóriacsökkentő kapcsolatba. Ha együtt száműzitek a hizlaló édességeket és tértek át a helyes táplálkozásra már eleve megkönnyíti a helyzetet, majd aztán a testsúlyotokat is.
Elrettentő tények

Talán az egyik leggyakoribb akadálya, hogy a párok együtt vágjanak bele egy diétába, biológiai eredetű. Ennek oka, hogy a férfiak általában sokkal könnyebben dobálják le magukról a kilókat, mint a gyengébbik nem képviselői. Ez pedig frusztráló lehet és akárnézeteltéréseket is generálhat.

15482

Könnyen csökken a lelkesedés, ha a páros egyik fele nagyobb erőfeszítés nélkül, mindössze az étrend átalakításával már meg is szabadult némi feleslegtől. Persze nem szabad elkeseredni. Sőt a közös fogyókúra jó próbája a kapcsolatnak is. Hiszen, aki egy éhes és szomorú nőt fel tud vidítani, az igazán szerelmes és egyben megfelelő társ.

Páros gyakorlatok

A kalória csökkentésének kiváló és egyben izzasztó módja a sport. A szakértők szinte minden esetben kiemelik a testedzés fontosságát, bármilyen diétáról legyen szó.  Másrészt viszont a mozgásra szintén nagyon különbözően reagál a nők és a férfiak szervezete.

15483

Együnk együtt, de mozogjunk külön

A férfiaknál a fokozott edzés súlyvesztést eredményez, mivel a szervezetük nem ösztönzi őket az evésre. Természetesen a nők esetében éppen az ellenkezője figyelhető meg. A testük kiabál egy-egy finom falatért. Éppen ezért a hölgyek körében az alacsonyabb intenzitású gyakorlatok javasoltak.Érzelemdús étkezések

Meg kell tanulnia a pároknak leküzdeni a hirtelen rájuk törő nassolási vágyat. Vagy megakadályozni a másikat abban, hogy egyből a hűtőbe nyúljon, ha megkíván némi harapnivalót. Nehéz feladat, mivel a plusz étkezések szinte teljesen beleivódnak a mindennapokba. A tévé előtti csipegetés, vagy a stressz oldása miatt gyakran nyúlunk a chipes zacskó után.

15484

Mérlegelj!

Mivel fizikailag eltérő testfelépítéssel rendelkeznek a nők és a férfiak, így a súlycsökkenés sem azonos módon történik. Éppen ezért felesleges naponta közösen a mérlegre állni, hogy lássuk az eredményt. Helyette a ruháink mérete, közérzetünk és párunk elismerő pillantásai alapján ítéljük meg a diéta eredményességét. A mérleget pedig toljuk az ágy alá.

Bármilyen testsúlycsökkentő módszer mellett döntötök a pároddal, néhány fontos tényezőt érdemes szem előtt tartani. Mindig legyen meg a napi minimum 1600 kalória, különben izomcsökkenést eredményez a diéta, mely lassítja az anyagcserét. Természetesen érdemes testedzéssel és vitaminok szedésével kiegészíteni a diétát. Így nem csak könnyebbek lesztek, de az egészségesebbek is.

Forrás: