Napitréning – Torna, intim bajokra

A hazánkban alig több, mint tíz éve elkezdődött intimtorna mozgalomnak nem sok részevője van. Igaz, tanára is kevés. Közülük is kiemelkedik az egészségügyi végzettséggel rendelkező Gottlieb Ildikó.

Az intimnek tartott testi zónák a szerepe az egészség fenntartásában sokkal fontosabb az ázsiai kultúrákban, mint az európaban. Magyarországon a szégyenérzet, a hárítás, a halogatás vagy az információ hiánya miatt inkább gondhordozásról, mint gondkezelésről beszélhetünk, legalábbis az utóbbi időkig. A hazánkban  alig több, mint tíz éve elkezdődött intimtorna mozgalomnak nem sok részevője van. Igaz, tanára is kevés. Közülük is kiemelkedik az egészségügyi végzettséggel rendelkező Gottlieb Ildikó, a hazai intimfitness módszer kidolgozója, sportoktató és intimtorna tréner. Módszerei alapján kis- és nagycsoportos, de egyéni formákban is végeznek edzéseket, és már képeznek speciális trénereket is.

meztelenseg

Az intimfitnesz exkluzív technikát tartalmazó, az intim testtájékon elhelyezkedő izom- és csontrendszert megmozgató és erősítő gyakorlatsorozat – hangsúlyozza a nemzetközi szakember. A medencefenék izmok tömege több mint tíz kilogramm, fiatal és egészséges állapotban több százféle módon és irányban mozognak, és befolyásolják a környezetükben levő szervek, kiemelten a méh, a húgyhólyag valamint a kivezető nyílások, úgy mint a  húgycső, hüvely és a végbélnyílás működését.

Ha ezek az izmok gyengék vagy sérültek, úgy az egész test működésére is kihatnak, így állapotuk az egészséges lét alapelemei. Az öregedés mellett számos tényező gyengítheti az izmok erejét, a szülés során éppúgy, akár egy krónikus köhögési állapot következtében. Egyaránt érintheti a férfiakat és a nőket, akik esetében például az egyik gyakori következmény a vizeletcsepegés (inkontinencia). A szakemberek állítják: ez nem betegség, hanem tünet. Kezelhető, és ma már szinte teljes mértékben gyógyítható. A probléma hazánkban mintegy 500 ezer embert érint, becslések szerint a 30 év feletti női lakosság 30%-ának már volt ún. inkontinens epizódja, illetve érintett valamilyen mértékben. Ez a szám sajnos az életkor előrehaladtával emelkedik, és az esetek súlyosságának a fokozódása is megfigyelhető.

intimfitness1

Erre a tünetre és sok más medence környéki fájdalom, betegség, sőt a szexuális életet is befolyásoló következményre lehet pozitív hatású az intimtorna. A magyarországi intimfitness vezető tanára szerint az intimtorna tanulható és önállóan is végezhető, napi néhány perces gyakorlattal tartalmasabb, energikusabb, felszabadultabb és sikeresebb életet élhetnek hosszabb távon, akik rendszeresen végeznek ilyen irányú testedzést. Természetesen egy jól megalapozott gátizom kondícióval kezdve – hangsúlyozta a napidoktor.hu-nak az intimfitness torna magyarországi kidolgozója.

Forrás:


2 hozzászólás

  1. pal erzsebet

    Kerem segitseguket!
    pina domb faj jaras kozben is
    koszonom szepen!
    Erzsike

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.