A jó szex, fél egészség

Egy friss tanulmány szerint a nemi élethez meg kell várni az elköteleződés mélyebb szintjének elérését, adott esetben a házasság kezdetét.

A RELATE elnevezésű népszerű online vizsgálatban kétezerharmincöt házaspár vett részt. A széles körű kérdőív egyik kérdése a következő volt: ?Mikor kezdték a szexualitást ebben a kapcsolatban??.

A statisztikai elemzés azt mutatta, hogy a házasság előtti nemi élettől tartózkodó házaspárok a szexuális kapcsolatot korábban elkezdőkhöz viszonyítva a következő előnyöket élvezték:

– Az értékelés alapján kapcsolatuk stabilitása 22 százalékkal erősebb.

– Kapcsolati elégedettségük 20 százalékkal magasabb.

– Kapcsolatuk szexuális minősége 15 százalékkal jobb.

– A kommunikáció 12 százalékkal jobb.m15231A félúton lévő házaspárok, vagyis azok, akik kapcsolatuk későbbi szakaszában, de még a házasság előtt kezdték el a nemi életet, körülbelül fele ennyi előnyt élveztek. ?A kérdéssel kapcsolatos kutatások többsége az egyén tapasztalataira, nem pedig a kapcsolaton belüli időzítésre összpontosít? ? állítja a tanulmányt vezető Dean Busby, a Brigham Young Egyetem professzora.

?A kapcsolat nem csak a szexről szól, de a kutatás azt bizonyította, hogy azok, akik tovább vártak, boldogabbak a kapcsolatuk nemi aspektusát illetően. Úgy gondolom, ez annak köszönhető, hogy megtanultak beszélgetni, és megszerezték azokat a készségeket, amelyekkel a felmerülő problémákat kezelni lehet.?

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.