Ha egészséges a barátod, te is az leszel

Aki fitt akar maradni, legjobb, ha egészségesen élő barátaival tölti az idejét, derült ki egy új tanulmányból.

A tanulmány az International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity című folyóiratban jelent meg. “Egyre inkább elismerik a társas környezet egészséges életmódra gyakorolt befolyásának fontosságát.” – mondta Kylie Ball az ausztrál Deakin Egyetemről.

Kutatócsapatával tizennyolc-negyvenhat év közötti nőket vizsgáltak, és kiderült, hogy a testmozgás és az egészséges táplálkozás szokásait nagyban befolyásolják a társas normák.14824A résztvevő nőket megkérték, hogy rangsorolják, mennyire értenek egyet az olyan kijelentésekkel, mint pl. “Gyakran látok másokat sétálni a környezetemben.”, vagy “A nőismerőseim közül sokan gyorséttermekben étkeznek.” Azok a nők, akik egészségesebb körökben mozogtak, maguk is többet mozogtak, és egészségesebb ételek kerültek az asztalukra.

Ball szerint az eredmények azt sugallják, hogy az egészséges viselkedés “fertőző”. További kutatásra érdemes az, hogy intervenciós lépésként inkább a társas normákat kellene megváltoztatni a több testmozgás és a megfelelő étkezés elérése érdekében.

Karácsonyi ajándékvadászat

14478

Hoppá! Rátaláltál egy ajándékkosárra ebben a cikkben. Gyűjts  össze további 4 darab ugyanilyen ikont, majd küldd el nekünk a cikkek címeit a [email protected] e-mail    címre december 20-ig.

Ha a szerencse rád talál, értékes ajándékokat nyerhetsz!

shopping.hunapiotthon.hu

Forrás: