Az ágyban irányító férfiak nem figyelnek a női jelzésekre

A szexuálisan agresszív férfiak nem emlékeznek a nők jelzéseire, még az átlagember azonban vissza tudja idézni az érdeklődés és az elutasítás jeleit.

Az átlagos főiskoláskorú férfiak pontosan vissza tudnak emlékezni arra, hogy egy nő érdeklődést vagy elutasítást mutatott-e irántuk, mondják a kutatók. Ez különösen igaz akkor, ha a hölgy csinos volt, kihívóan öltözött, és pozitívan viszonyult hozzájuk. Azok a férfiak azonban, akik hajlamosak szexuális agresszióra, rosszul emlékeznek nőismerőseik ezen jelzéseire.

?Ezek a férfiak olyan nőkhöz közelednek szexuálisan, akikről tévesen emlékeznek úgy, hogy vonzódnak hozzájuk. Ettől könnyen válnak frusztrálttá, mivel nem azt a választ kapják, amit vártak? ? magyarázza a tanulmány szerzője, Teresa Treat.12803?Azok a fiatal férfiak azonban, akiknek gyakrabban van komoly kapcsolatuk, jobban emlékeznek a hasonló korú nők jelzéseire. Ezáltal feltételezhetjük, hogy a partner jelzéseinek felfogása és emlékezetben tartása jelentős szerepet játszik egy komoly párkapcsolat kialakításában és fenntartásában? ? mondja Treat.

A kísérletben résztvevőknek nők fényképeit mutatták, amelyeken szexuális érdeklődést vagy elutasítást játszottak el.

Forrás: