Ciki lehet a mű cici

A mellnagyobbításon átesett nőknek azt tanácsolják, hogy keressék fel a plasztikai sebészüket, mivel problémák merültek fel egy bizonyos típusú implantátum biztonságát illetően.

Egy francia vizsgálat kiderítette, hogy a Poly Implantátum Protéziseket (PIP) jóváhagyás nélküli zselével töltötték fel, ráadásul a védőrétegek is hiányoznak belőle. Nagyjából 50 000 brit nő mellébe ültethették be ezeket az implantátumokat. A plasztikai sebészek testülete szerint nincs ok a pánikra, de akiknek PIP-et ültettek a mellükbe, jó, ha felkeresik az orvosukat hat hónapon belül.

A Brit Plasztikai Sebészek Szövetsége (BAAPS) javaslata szerint ha az ultrahangos vizsgálat kimutatja a beültetett anyag gyengülését vagy sérülését, akkor célszerű azt eltávolítani. ?Ez kétségkívül egy szokatlan helyzet, de még sincs komoly ok a pánikra. Amíg tovább vizsgálják az anyagot, addig a mellnagyobbításon átesett nők keressék fel kezelőorvosukat, hogy kiderüljön, milyen anyagot használtak az eljárás során.? ? mondta Nigel Mercer elnök. ?Ha kiderül, hogy PIP, akkor a következő hat hónapban érdemes elmenni ultrahangos vizsgálatra. Az eltávolítás csak az anyag meggyengülése illetve sérülése esetén javasolt. Ebben az esetben mindkét oldali párnácskát ki kell venni megelőzés céljából.?
8691Márciusban a Gyógyszerek és Gyógyászati Termékek Szabályozó Képviselete (MHRA) úgy rendelkezett, hogy több PIP-et nem szabad felhasználni, a megmaradt készletet pedig vissza kell juttatni a gyártóhoz. A PIP-et gyártó francia cég csődbe ment, és minden eszközüket visszahívták az idén. A francia plasztikai sebészek szövetségének vizsgálata jelentette, hogy a cég 2005 óta nem használt védőréteget, és a jóváhagyottól eltérő zselét állított elő. A BAAPS elmondása szerint a francia kollégák tanulmánykészítés céljából felkeresték a zselé gyártóját, hogy meghatározzák, az átalakított verzió miként léphet reakcióba az emberi testtel.

Nigel Mercer hozzátette, hogy a PIP-et behelyező plasztikai sebészeket nem lehet felelősségre vonni ezért. "Nem lehetett tudni, hogy a zselét nem tesztelték, vagy hogy a megerősítő és a zselé szivárgását megakadályozó védőréteg alkalmazását mellőzték.? A PIP az egyik legolcsóbb fajta mellimplantátum. A franciák azt követően kezdték el vizsgálgatni, hogy a sebészek jelentették, sokkal könnyebben szakadnak ki, mint más márkák.

Forrás: