Válságban is gondolnak a rászorulókra

A kiterjedt társadalmi kötelezettségvállalás részeként a Bayer, mintegy 45 millió eurót fog elkölteni évente, mintegy 300 társadalmi projekt támogatására.

A Bayer, történetének legnagyobb szabású átszervezésének folytatására, vállalati portfólió koncentrációt hajtott végre az egészségügy, a táplálkozás és a csúcstechnológiájú anyagok alapterületein ? számolt be minderről a Werner Wenning, a Bayer elnök vezérigazgatója. Mindemellett a Bayer tovább erősítette a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét, az egészségvédelem, a táplálkozás és a klimavédelem területein, és partneri hálózatokat épít ki Magyarországon is.

Az egyes országok szabályozási környezete jelentősen befolyásolhatja a Bayer nemzetközi céljainak megvalósulását. Magyarország számottevően erősödött ezen a téren, bár a kiszámíthatóság és az átláthatóság tekintetében a még kedvezőbb környezet gyorsíthatja azokat a folyamatokat, amelyek nemzetközi sikere már igazolt. A Bayer magyarországi terveiről Dr. Gerhard Waltl igazgató a Napidoktornak elmondta: a nemzetközi kutatásaik eredményei a leggyorsabban eljutnak a magyar emberekhez, miközben a termékeik pozitív hatása mellett a folyamatos társadalmi kötelezettségvállalást is kötelességüknek érzik. Németországban például iskolai laboratóriumokkal járult hozzá a kísérletalapú oktatáshoz, illetve tehetséges fiatal tudósok támogatásával.8057Magyarországon is számos módon segédkezett, többek között az ökoiskolákkal való partnerség kialakításával, illetve legutóbb például a nemzetközi rajzpályázat hazai támogatásával. Közvetítésükkel jutott el az ENSZ  UNEP rangos pályázatra az a négy magyar alkotó, akik 88 ország több mint félmillió pályázói közül a legjobbak közé is bejutottak. Közülük az európai első Gál Hanna, 11 éves Mohácsi kisiskolás lett. Abiodiverzitás témakörének támogatásával a gyermekek ökotudatos fejlesztéséhez éppúgy hozzájárultak, mint Magyarország hírének erősítéséhez a világban.

A multinacionális cégeket sem kerülte el a világválság. A kedvezőtlen pénzügyi és gazdasági körülmények, a fogyasztás és a kereslet tartós csökkenése még a stabilnak hitt iparágakat is üzleti stratégiájuk módosítására késztették. Jónéhány vállalat -, így a Bayer is – nemhogy visszaesett, hanem folyamatosan növelte növekedését és eredményességét.

Közülük is kiemelkedik a világhírű Bayer Csoport, amely a barátságtalan gazdasági környezetben, üzemi eredményét tekintve, történetének egyik legerősebb évét tudhatja maga mögött. A Magyarországon is jelenlevő, elsősorban a gyógyszerek nevéhez köthető cég, a 2008. évi rekordszintű nyereséghez képest, 2009-ben ugyan megtorpant, azonban a tavalyi eredményesség alapján 2010-re magabiztos piaci sikert tervez. Az optimista tervek alapja a reális helyzetelemzés, ennek következménye a stratégiai kiigazítás és a hatékonyság növelése a versenyképesség megőrzése érdekében.

Forrás: