Isten a tehéntrágyában lakozik

Kifejlesztettek egy trágya és vizelet alapú gyógyszercsaládot, amely a rossz lehelettől a rákig különféle betegségek gyógyítására alkalmas.

?Isten a tehéntrágyában lakozik? ? állítja Kesari Gumat, miközben körbesétál laboratóriumában, ahol a kutatók marhaürüléket kevernek össze gyógynövényekkel, és a mérőpoharakban marhavizelet fortyog.

A nyugat-indiai Ahmedábád városában működő laboratórium egyike azoknak a növekvő számú kutatóközpontoknak, amelyek működésük alapelvévé tették a tehenek szent állat státuszát, és ezt új szintre próbálják emelni.

?Ezek a formulák egyáltalán nem újak? ? mondja Gumat. ?Már az ősi hindu szövegekben is olvashatunk róluk. Mi csak tudományos alapot kölcsönzünk nekik.?

Az alapanyagot a helyszínen gyűjtik be több mint 300 tehéntől, amelyek a kutatóintézet környékén legelésznek. A látogatóknak le kell venniük a cipőjüket, és mezítláb sétálhatnak körbe a napon megszáradt puha trágyában.

?A friss tehéntrágyán való séta nagyon egészséges? ? állítja Gumat. ?Minden kórokozót és baktériumot elpusztít, és sebgyógyító hatása van. Ráadásul a tehéntrágya dörzshatásának köszönhetően eltávolítja az elhalt bőrt is, és javítja a vérkeringést.?

A származékok felhasználási területei Gumat szerint rendkívül sokfélék, a gyógyászaton kívül a piperecikkeket, például szappant, sampont és fogkrémet, valamint füstölőpálcákat és szúnyogriasztó füstölőket is magukban foglalják.5370A termékek megjelenését a hindu nemzeti szervezetek örömmel fogadták. A legnagyobb közülük, a Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) tavaly saját vizelet-alapú üdítőitalát is piacra dobta, a Coke és a Pepsi alternatívájaként. A Gau Jal, azaz ?tehénvíz? elnevezésű üdítőt az RSS tehénvédelmi osztálya fejlesztette ki kutatóintézetében a Gangesz-folyó partján elhelyezkedő Haridwar városában.

?Ez véget fog vetni a szénsavas üdítőitalok piacának? ? jósolta a kutatóintézet eltökélt vezetője, Om Prakash.

?Úgy tűnhet, mintha egyszerűen összegyűjtenénk a tehénürüléket a gyógyszergyártáshoz, pedig a dolog nem ilyen egyszerű? ? nyilatkozta az AFP hírügynökségnek. ?Percről-percre ellátjuk a teheneket? ? teszi hozzá Gandhi, aki személyesen táplálja az állatokat tejbe mártott fűvel, finomítatlan nádcukorral kevert gyógynövényekkel és esszenciális sókkal dúsított vízzel. Még énekel is nekik. ?Nagyon egyszerű? ? mondja. ?Azt adják ki, amit megesznek. A tehéntrágya elraktározza az összes létfontosságú tápanyagot és ásványi anyagot. A vizelet pedig fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik.?

A főárambeli orvosokat megosztja az anyag orvosi hatása. Néhányan azt állítják, hogy gyógyhatásait soha, semmilyen független testület sem támasztotta alá. Mások szerint viszont semmiféle kárt nem okoz a betegeknek, ha olyan terméket fogyasztanak, ami véleményük szerint jót tesz nekik.

Forrás: