IQbetyárok a csalfa férfiak

A csalfa férfiak kevésbé intelligensek, mint monogám társaik. A párkapcsolatban élő, hűséges férfiak a szexuális kizárólagosság miatt győztek.

Mintha John Terrynek és Ashley Cole-nak nem lenne elég baja, egy tanulmány kimutatta, hogy a feleségüket megcsaló férfiak kevésbé intelligensek. A tudósok szerint a partner megcsalása az alacsonyabb intelligencia jele. Pontosan ezzel gyanúsították meg nemrég a Chelsea két sztárját.

?Az evolúció során az emberek mindig is némileg poligám életet éltek.? ? mondta Dr. Satoshi Kanazawa a London Gazdasági és Politikatudományi Főiskola evolúciós pszichológusa. ?A poligám életet élő férfiaktól nem várták, hogy csak egy társhoz ragaszkodjanak, de a monogám házasságokban igen. Ezzel éles ellentétben áll, hogy a nőktől mindkét forma esetén elvárták, hogy szexuálisan csak egy társhoz közelítsenek.?

A szexuális kizárólagosság evolúciós újdonságot jelentett a férfiak számára, mondta Dr. Kanazawa. ?Az elmélet értelmében az intelligensebb férfiak sokkal inkább képesek értékelni a szexuális kizárólagosságot.? ? tette hozzá.5249Az eredmények azután láttak napvilágot, hogy a házas Terryről elterjedt, lefeküdt barátja, Wayne Bridge exbarátnőjével. Cole-t pedig elhagyta a felesége – Cheryl – egy szexbotrány miatt. A tanulmány megvizsgálta a vallás és az IQ kapcsolatát is. Az eredmények szerint azoknak, akik nem hisznek Istenben, átlagosan 106-os volt az IQ-juk tinédzserként. A mély vallásos meggyőződéssel rendelkezők esetében az eredmény átlag 95 volt.

Azok, akik nyitottabbak az új elképzelésekre ? mint például a vallás megkérdőjelezése ? intelligensebbek, állítják a tudósok. Dr. Kanazawa elmondta: ?A vallás egy mellékterméke annak az emberi hajlamnak, hogy az események okaként valamilyen felsőbb hatalmat és szándékosságot sejtsenek. Szeretik ?Isten kezét? látni a számukra megmagyarázhatatlan jelenségek mögött. Az ember evolúcionálisan paranoid, és ezért hisz Istenben is. Az intelligensebb gyerekek hajlamosabbak arra, hogy szembehelyezkedjenek az istenhit természetes tendenciájával és ateistákká váljanak.?

Forrás: