Mégsem használ a naptej?

A bőr daganatos megbetegedés világszerte egyre nagyobb méreteket ölt, s ezzel szinte népbetegséggé avanzsál. A lassan beköszöntő nyár remek alkalmat ad arra, hogy most ezzel foglalkozzunk

Bőrünk egyik legfontosabb feladata, hogy a kórokozókat távol tartsa szervezetünktől, ám ettől jóval többre is képes.

A krémek a bőrráktól nem védenek

A Német Bőrgyógyászati Betegségek Prevenciós Munkacsoportja (Arbeitsgemeinschaft Dermatologische Prävention (ADP) és a Német Rákos Betegek Segélyszervezete 14 ezer gyerek részvételével elkészített közös tanulmányában tudományosan is bebizonyította, amit a bőrgyógyászok már jó ideje feltételeztek: a leégéstől védettséget biztosító krémek használatával egyáltalán nem csökkenthető a bőrrák kialakulásának kockázata.

napozas32

Éppen ellenkezőleg?

Azon gyermekek esetében, akiket szüleik rendszeresen ilyen krémekkel kenegettek, sokkal több pigmentfoltot tapasztaltak, mint a krémet nem, vagy csak rendszertelenül használók esetében. A pigmentek bizonyos esetekben akár rosszindulatú daganattá is fejlődhetnek. "A felmérés eredménye alapján éves szinten maximum 50 olyan napozás nem jár egészségi kockázattal, amely során krémet használunk." – mondja Eva Kalbheim, a Német Rákos Betegek Segélyszervezetének egyik vezetője. "Minden efölötti alkalom ártalmas lehet, s ami a legfontosabb: az egy év alatti gyermekeknek semmi keresnivalója nincs az erős napsugárzásban!"

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: