Mitől lesz szemölcs a talpon?

A fájdalmas, apró kinövések előfordulása igen gyakori, sokan azonban nincsenek tisztában azzal, mit kell tenni, ha a szemölcsök megjelennek.

Ha azonban nem kezeltetjük magunkat megfelelően, a fertőzés könnyen tovább terjedhet, és végül a kezelés is fájdalmasabb és hosszadalmasabb lehet a szokásosnál. A talpon megjelenő szemölcsöket egy kártékony vírus okozza.

talpak

Könnyen megfertőződhetünk, ha olyan felületen sétálunk mezítláb, amelyen a körokozók elszaporodtak. A HealthDay-nek az Amerikai Podiátriai Egyesület adott néhány tippet az ápolásra és a kezeltetésre vonatkozóan.

A legfontosabb, hogy a kinövéseket semmiképpen se kezeljük recept nélkül kapható szerekkel az otthonunkban – a vírus könnyen átterjedhet egyéb testrészeinkre is, sőt másokat is megfertőzhetünk vele. Ehelyett forduljunk inkább szakemberhez, aki pontosan meg tudja becsülni a probléma súlyosságát.

Abban az esetben, ha cukorbetegségben vagy keringési zavarokban szenvedünk, esetleg problémánk van az immunrendszerünkkel, vagy bármilyen neurológiai kezelést alkalmaznak az esetünkben, mindig tájékoztassuk erről az orvost is. Neki ugyanis ebben az esetben sokkal körültekintőbben kell eljárnia.

Forrás:


Egy válasz

  1. Tatai Tibo

    Nekem egyszer volt úgy 8 db ilyenem. A bőrgyógyász lefagyasztgatta őket. Járni alig bírtam, táppénzre nem vett. Az első fagyasztástól 8-ból 1 esett le, az egyik pedig úgy 1 centis átmérőre nőtt, míg a többi 6 változatlan maradt. Nem mentem vissza fagyasztgatni, hanem lefekvéskor bekentem egy-egy cseppnyi domesztosszal őket. 2-3 hét alatt fájdalommentesen elmúltak.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.