Diszkódrogozóknak speciális klinika!

A brit egészségügyi hatóság (NHS) megnyitotta első, speciálisan a diszkódrogokról való leszokást segítő klinikáját Londonban.

A szakértők szerint erre azért volt szükség, mert egyre többen szenvednek függőségi betegségekben a ketamin, az ecstasy és más, még legális drogok miatt. Jelenleg a speciális klinikák csak az alkohol, heroin és kokainfüggőket kezelik, ezért a diszkódrogok fogyasztóit nem képesek ellátni. A Chelsea és Westminster Kórházban található klinikán speciálisan képzett orvosok, nővérek, pszichológusok és drogszakértők dolgoznak.

"A klinikán speciális kutatásokat is végzünk majd az új kábítószerekről és a drogfogyasztás káros hatásairól" – nyilatkozta Közép- és Észak-London egészségügyi szóvivője.

oliva45

"Az Egyesült Királyságban az utóbbi két-három évben jelentősen megváltoztak a drogfogyasztási szokások, amelynek következtében a diszkódrogok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek – nyilatkozta Dr. Owen Bowden-Jones, a klinika egyik alapítója – Mindennap egyre újabb kábítószerek kerülnek be a köztudatba, amelyek még legálisnak számítanak. A diszkódrogok fogyasztásának káros hatásaival sokan egyáltalán nincsenek tisztában, az újabb drogok potenciális veszélyeiről pedig gyakran mi sem tudunk semmit."

Dr. Bowden-Jones szerint a diszkódrogokat leggyakrabban dolgozó fiatalok használják, akik nem is tudják, hogy függők. "Ha függőségről esik szó, általában csak az alkoholról, a heroinról és a kokainról beszélünk, pedig a diszkódrogok legalább akkora fenyegetést jelentenek, ám az emberek, mivel nem tudnak a veszélyekről, nem is kérnek segítséget."

Forrás: