A jászberényi szülészet a nyertes!

Összesen mintegy hetven kórház közül nyerte el idén a jászberényi Erzsébet Kórház szülészete a leginkább mama- és bababarát helynek járó Díj a Törődésért elismerést a kismamák szavazatai alapján.

A legelismertebb szülészetet egy kétmillió forint értékű egészségügyi berendezéssel támogatja a díjat alapító KRIO Intézet. A több ezer kismama szavazatai alapján összeállt lista második helyén a miskolci Semmelweis Kórház, a harmadikon pedig a gyöngyösi Bugát Pál kórház végzett.

A terhesgondozás, a szülés és az azt követő kórházi ápolás időszaka meghatározó élmény az édesanyák számára. Az egészségügyi szakemberek viselkedése, hozzáállása is kitörölhetetlen emlék. Éppen ezért – a jó példák elismerésére – alapított díjat a KRIO Intézet "Díj a Törődésért" elnevezéssel, melyet első alkalommal idén ítéltek oda az ország legjobb szülészetének.

Az elismerés alapját egy elégedettségi kérdőív adta, amelyet a KRIO Intézet ügyfelei tölthettek ki 2012. június 4. és december 1. között. Az anyák a szülészeteket a szülés közben és a kórházi tartózkodás ideje alatt ért élményeik, tapasztalataik alapján értékelték.

jaszbereny_640

Kérdéseket kaptak a dolgozók felkészültségére, segítőkészségére, az egészségügyi szolgáltatások minőségére vonatkozóan is. A kérdőívet több ezer kismama töltötte ki, több mint 70 hazai szülészetet értékelve ezzel. Az elismerést végül a jászberényi Erzsébet Kórház szülészete nyerte.

„Az volt a célunk, hogy megajándékozzuk azt a kórházi osztályt, ahol ügyfeleink a leginkább kismama- és bababarát ellátásban részesülnek, és a szavazatok alapján összeállt listával némi támpontot is nyújthassunk a kismamáknak, hol, milyen ellátásra számíthatnak” – mondta Dr. Balogh István, a KRIO Intézet vezérigazgatója.

A nyertes a díjjal járó oklevél mellé kétmillió forint értékű egészségügyi berendezést is kapott a KRIO Intézettől, amely még színvonalasabb és biztonságosabb ellátást tesz lehetővé a szülészet számára.

A díjat Peller Mariann és Dr. Balogh István adta át december 11-én a kórház vezetőinek. A jövőben évente elkészülő népszerűségi listán idén három vidéki kórház végzett az élen: a második helyezett a miskolci Semmelweis Kórház lett, a harmadik helyen a gyöngyösi Bugát Pál kórház végzett.

Forrás: