Ki a legjobb James Bond?

Ötvenedik évfordulójához érkeztek őfelsége legtitkosabb ügynöke, James Bond filmes kalandjai. Ennek apropóján a YouGov arról kérdezte a briteket, melyik a kedvencük Nagy-Britannia leghíresebb ügynökének megformálói közül.

Az 1962-ben készült Dr. No című filmmel indult el a 007-es ügynök filmes karrierje. Azóta 23 film készült és hat brit színész játszotta el a leghíresebb brit ügynököt. A legutóbbi verzió Skyfall címmel októberben kerül mozikba.

A jubileum kapcsán készült közvélemény-kutatás szerint Sir Sean Connery, a legelső Bond a britek favoritja. A válaszadók 36 százaléka választotta az általa 1962 és 1983 között megformált ügynököt kedvencének. Másodikként, a szavazatok 18 százalékát a jelenlegi Bond, Daniel Craig kapta meg.

A YouGov felmérése szerint a britek legkedveltebb Bond-filmje a 2006-os Casino Royale, illetve az 1964-es Goldfinger, amelyekben az előbb említett színészek formálták meg a főhőst.

A Bond-filmek fontos része a főcímdal, így a kutatás ennek vizsgálatára is kitért. A lekérdezés szerint a legnagyobb, 15 százalékos arányban a Paul McCartney szerzeménye a „Live and Let Die” bizonyult a kedvencnek, míg 11 százalék Carly Simon „Nobody Does it Better” című dalát választották, míg 10 százalék a Louis Armstrong „Have All the Time in the World” című szerzeményére szavaztak.

Forrás: