Szex a gyönyörű bőrért

A szex nem csak az élvezet miatt jó. Számos helyen fejt ki a szervezetünkre kedvező utóhatást. Az alvásra gyakorolt hatása közismert.

Mint tudjuk, a férfiak, gyorsan el tudnak aludni szeretkezés után. De a szex nyugtató és altató hatása rajtunk, nőkön is érvényesül, csak később. Éppen ezért nem ajánlott megsértődnünk, amikor a párunk durmolni kezd, hiszen nincs másról szó, csak szót fogad a természetnek és nem undok akar lenni. Stresszoldó hatása ugyancsak köztudott, ilyenkor megszűnnek az izom-, idegi és pszichológiai feszültségek. A simogatás, tehát a bőr érintésének hatása bekerül a csontvelő és az agy központi motorjába. Izmaink ellazulnak és agyunkban is ki tudjuk kapcsolni a kellemetlen gondolatokat. Emellett a felszabaduló endorfinok (örömvegyületek) visszaszorítják a bulimiás gondolatokat.

halo2

Amiről viszont nem sokat hallottunk eddig, hogy kitűnő bőrápoló: a szex közben kiválasztódó női hormonok (ösztrogének) hatására a bőr feszessé, és rugalmasabbá válik. Szerelmes időszakunkban megspórolhatjuk a kozmetikát, az edzéseket, mert untig elég összebújni párunkkal. Annál is inkább, mivel a szex egy hasizom tornájával is felér, ergo, ha elég kitartón szerelmes vagy, akár még kockás is lehet a hasad. Közben javul a szervezet vér- és oxigénellátása, mely szintén visszahat a bőrünkre. Az ajkak szenvedélyes találkozása esetén (csók) 9 mg víz, 0,7 mg zsiradék, 0,45 g só fordul meg a testünkben, ami felér a bőr hidratálásával. A szexuális élvezet serkenti a női hormonok, az ösztrogének kiválasztódását. A bőr vérellátása ezáltal kedvezőbben alakul  feszessé, csillogóvá, hajlékonyabbá válik a jelenlévő kollagénnek köszönhetően.

Rengeteg előnyét sorolhatnánk még a szexnek. A többiről majd máskor. Addig is egyet fontos megjegyezni: csak azzal bújj ágyba, akit szeretsz!

Forrás: