Fronthatás a szervezetre!

Fronthatás kedden sem terheli a szervezetet, a kellemes, napos kora őszi időjárás jótékony hatást gyakorol a közérzetre. A nagy hőingadozás azonban egyeseknek kissé megterhelő lehet.

Használjuk ki, hogy bőséges a kínálat a szezonális gyümölcsökből, erősítsük az immunrendszert -javasolja a Meteoklinika.

A gépjárművel közlekedők napközben általában kedvező feltételek mellett autózhatnak az utakon, de hajnalban, reggel helyenként a pára- és ködfoltok korlátozzák a látási viszonyokat. Alacsony napállás mellett a világos és az árnyékos részek közötti gyors váltásokhoz nehezen alkalmazkodik a szem.

Állóvizeink környezetében kellemes parti sétát, kirándulást tehetünk, de a fürdőzéshez a Balaton és a Velencei-tó vize már hideg. A szörfösök, a vitorlázók aligha hódolhatnak szenvedélyüknek a gyenge szélben. Az UV sugárzás 13 óra környékén is legfeljebb a mérsékelt fokozatot éri el.

depresszio4804

Reggelre erősen lehűl a levegő, ezért érdemes egy pulóverben indulni munkába, iskolába. Később viszont erőteljesen emelkedik a hőmérséklet, ezért napközben elegendő viselet lehet a rövid ujjú póló, a nyárias ruházat. Az esernyőre, az esőkabátra továbbra sem lesz szükségünk, csapadék nem várható.

A gyenge légmozgás következtében a szennyezőanyagok koncentrációja emelkedik, csúcsforgalom idején a nagyvárosokban megközelítheti az egészségügyi határértéket. A parlagfű pollenjének aránya fokozatosan csökkenő tendenciát mutat, egyre kevesebbeknek okoz kellemetlen tüneteket.

Forrás: