Torta a beteg gyermekekért!

A Könnycsepp Nélkül a Beteg Gyermekekért Alapítvány augusztus első napjaiban felkérte Bíró Katalint tiszteletbeli Támogatónkat, hogy készítsen egy különleges tortát.

A torta 2 m magasságú kb. 80cm széles aszalt gyümölcsökből, és magvakból készül liszt, tojás, cukor és mesterséges színezék nélkül.

A tortát 2011. szeptember 07-én 10 órakor a Heim Pál Kórház részére az Alapítványunk Sukiné B. Klaudia a Könnycsepp Nélkül a Beteg Gyermekekért Alapítvány elnöke és Bíró Katalin Gyümölcscukrász átadja a kórház részére.

„Mint az Alapítvány elnöke, és egy 3 éves kislány édesanyja teljesen együtt érzek a kisgyermekekkel és a beteg gyermekek szüleivel, ezért szívügyünk hogy a kórházban lévő gyermekeknek minél több örömteli pillanatot szerezünk és szeretnénk a kórházat minél hatékonyabban a későbbiekben is támogatni.

Bízom abban, hogy e különleges torta átadásával néhány pillanatot el tudnak a gyermekek úgy tölteni, hogy valóban „könnycsepp nélkül” éljék át azt…”

Bíró Katalin Gyümölcscukrász:

Őseim 150 évre visszamenőleg zöldség-gyümölcskereskedők voltak, én már 7 éves korom óta a piacon segítettem nekik. Végzettségem: hidegkonyhai szakács-cukrász, felszolgáló és üzletvezető. Érden, a legnagyobb zöldségkereskedő voltam, de miután 2002-ben, Törökszentmiklóson megnyílt egy külföldi bevásárló központ, csakhamar a csődöt jelentette nekem és megannyi kereskedő társaimnak.

shutterstock_3643476

Az árukészlet megváltozott, és nagyon nagy mennyiségű gyümölcs maradt raktáron.

Öt üstöt vettem és társaimmal elkezdünk aszalni és kandírozni. Legalább öt éven keresztül aszaltam, mígnem közel 200 hordó aszalvány és 100 hordó lekvár összegyűlt. Egyik hajnalban úgy ébredtem, hogy megálmodtam a gyümölcssajtot, mert ha disznósajt van, miért nem lehetne gyümölcs sajt is?

Készítettem egy hatalmas tortát, amelyet liszt, tojás, és répacukor nélkül dolgoztam fel, kizárólag gyümölcsökből és magvakból. Felkiáltottam: Zsanna-Manna!

A megfoghatatlan égi finomság, amely eddig fogalom volt az emberek számára. Megalkottam, szívvel-lélekkel, kézzel, alázattal, felnőve a termék minőségéhez. Kezdetben barátaim kóstolgatták a számukra ismeretlen desszertet, majd szájról-szájra terjedt a híre a káprázatos színekben pompázó Zsanna-Manna termékeknek.

Hamarosan, a gyártások, a szabadalmi eljárások befejeztével, a saját élelmiszeri manufaktúrámban készülnek el a csodálatos alkotások. Én találtam ki a Zsanna-Manna bio-tortát, vagyis az aszalt szilvából és magvakból készült mennyei édességet, melyeket aztán sorra követtek a különlegesebbnél különlegesesebb desszertek, majd végül kialakult a Zsanna-Manna termékcsalád.

Az alapötlet tovább fejlesztését az adta, hogy, a magyar (sőt a nemzetközi) piacon nincs igazán jelen olyan édesség, amely kiváltaná a mai korban oly elterjedt, az egészséges táplálkozáshoz még köszönő viszonyban sem lévő édességeket.

Az általunk előállított édességek aszalványokból és olajos magvak különböző variációval készülnek, tartósítószer, adalékanyag és mesterséges színezék hozzáadása nélkül.

7j63b7me22

A Zsanna-Manna torta az anyagát alkotó olajos magvak és aszalt gyümölcsök segítségével nem csak finom, de egészséges, kedvező élettani hatású édességeknek, desszertnek tekinthető. Összes termékem magas kézimunka igényű kézmíves termék.

Munkásságom alatt, és a több éve tartó folyamatos világjárásom alatt, rengeteg pozitív és negatív dologgal találkoztam.

Olyan élményekkel gazdagodtam, hogy voltak pillanatok, amikor a sírás kerülgetett, megannyi rossz dolog, mely arra ösztönzött, ha tudok, akkor miért ne segítsek? Sok felkérés érkezett számomra és én büszkén segítetem mindenkinek.

A tavalyi évben elkészítettem az ország tortáját ezzel segítve az iszapkárosultakat, idei évben pedig a csángókat támogatom a hátrányos helyzetükre való tekintette,hogy minél jobb körülmények között élhessenek.

Nagy megtiszteltetésnek vettem ismét, amikor a Könnycsepp Nélkül a Beteg Gyermekekért Alapítvány felkért, hogy készítsek egy tortát a Heim Pál Gyermekkórház beteg gyermekeinek és családjaiknak valamint a dolgozóinak. Egy percet sem gondolkodtam, cselekedtem azonnal.

Egy gyönyörű tortát álmodtam meg, melynek készítési folyamatát, kézműves kialakítását végig lehet nézni majd a végeredménnyel egy öröm könnycseppet, lehet csalni a kis betegek és ápolójuk szemébe.

A torta alapanyaga: datolya, mazsola, őszi barack, körte, szilva, ananász, kesúdió, paradió, pekándió, mogyoró, tökmag, makadám dió, napraforgó.

A torta készítését bárki megnézheti, nyomon követheti Érden a kézműves műhelyemben.

Forrás: